Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploeg Tom Dumoulin grote afwezige Volta Limburg Classic

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 12:15

Team Sunweb is de grote afwezige op de deelnemerslijst van de Volta Limburg Classic.

De ploeg van Tom Dumoulin zegt geen representatief team op de been te krijgen vanwege de drukke wielerkalender. Team LottoNL-Jumbo is daarmee de enige WorldTour ploeg aan de start.

Teleurgesteld
Koersdirecteur Roy Packbier reageert teleurgesteld. "We zijn op de Amstel Gold Race na, de grootste koers van Limburg. We proberen Sunweb al een aantal jaren aan de start te krijgen, maar dit jaar hadden we daar écht op gehoopt." De organisatie had daar op gerekend omdat de provincie Limburg in november een partnerschap was aangegaan met het wielerteam van Tom Dumoulin. "Een ploeg die zich verbindt aan onze provincie hadden wij wel verwacht aan de start van de Volta Limburg Classic."

Lees ook: Provincie spekt profwielerclub driekwart miljoen

Spekenbrink
De provincie investeert 750.000 euro in Team Sunweb. In ruil daarvoor gaat de ploeg meer gebruik maken van faciliteiten in de provincie en werkt het mee aan sportstimuleringsprojecten. Iwan Spekenbrink van Sunweb laat in een reactie weten dat de Volta Limburg Classic niet past in het programma van de renners. Ook laat hij weten dat het rijden van de Limburgse koers geen onderdeel uit maakt van het convenant. "Wij willen met onze overeenkomst bewijzen dat Limburg de bakermat voor talentonwikkeling kan zijn." Spekenbrink geeft aan dat er binnenkort een 'revolutionair project' in Limburg gelanceerd wordt.

De Volta Limburg Classic wordt zaterdag 31 maart verreden. Naast het Team LottoNL-Jumbo staan er 9 Pro-Continentale teams aan de start. Daaronder ook Team Roompot van Pieter Weening en de ploeg van Rob Ruijgh.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen