Overslaan en naar de inhoud gaan

Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 8:08

SP-voorzitter Ron Meyer staat voor zijn partij op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

De partijbaas neemt de 22e plek in op de conceptlijst die maandagochtend gepresenteerd is.

Onverkiesbaar
Dat Meyer op de lijst staat is opvallend; de nieuwbakken partijvoorzitter gaf in het verleden meermaals te kennen dat hij niet in Den Haag wilde gaan werken. Met vijftien zetels in de peilingen lijkt de politicus uit Heerlen op een onverkiesbare plek te staan, al sluit lijsttrekker Emile Roemer niets uit. "We willen wel de optie openhouden dat hij de Kamer inkomt", zegt hij tegen de NOS.

Heerschop en Peterse
Naast Ron Meyer staan er nog twee Limburgers op de lijst. Ton Heerschop, fractievoorzitter van de socialisten in Venlo, staat op de negentiende plek. Bert Peterse, gemeenteraadslid in Weert, neemt de 25e plek in.

Marijnissen
Ron Meyer werd in november vorig jaar gekozen als nieuwe partijvoorzitter bij de SP, nadat Jan Marijnissen afscheid had genomen. De dochter van het inmiddels vertrokken boegbeeld, Lilian Marijnissen, is de opvallendste nieuwkomer op de conceptlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De 31-jarige vakbondsvrouw staat op de derde plek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen