Overslaan en naar de inhoud gaan

Plek op kieslijst Tweede Kamer voor SP-voorzitter Meyer

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 8:08

SP-voorzitter Ron Meyer staat voor zijn partij op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

De partijbaas neemt de 22e plek in op de conceptlijst die maandagochtend gepresenteerd is.

Onverkiesbaar
Dat Meyer op de lijst staat is opvallend; de nieuwbakken partijvoorzitter gaf in het verleden meermaals te kennen dat hij niet in Den Haag wilde gaan werken. Met vijftien zetels in de peilingen lijkt de politicus uit Heerlen op een onverkiesbare plek te staan, al sluit lijsttrekker Emile Roemer niets uit. "We willen wel de optie openhouden dat hij de Kamer inkomt", zegt hij tegen de NOS.

Heerschop en Peterse
Naast Ron Meyer staan er nog twee Limburgers op de lijst. Ton Heerschop, fractievoorzitter van de socialisten in Venlo, staat op de negentiende plek. Bert Peterse, gemeenteraadslid in Weert, neemt de 25e plek in.

Marijnissen
Ron Meyer werd in november vorig jaar gekozen als nieuwe partijvoorzitter bij de SP, nadat Jan Marijnissen afscheid had genomen. De dochter van het inmiddels vertrokken boegbeeld, Lilian Marijnissen, is de opvallendste nieuwkomer op de conceptlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De 31-jarige vakbondsvrouw staat op de derde plek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen