Overslaan en naar de inhoud gaan

Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 10:29

Het Gebrookerplein in Hoensbroek krijgt mogelijk een nieuwe naam: het Sjef Diederenplein. Naar de troubadour die in augustus 2012 overleed.

Het initiatief komt van Huub Coenen en Diederens dochter Inge. De gemeenteraad van Heerlen stemde woensdagavond in met het voorstel Diederen te eren.

Standbeeld
De gemeente gaat samen met de initiatiefnemers om tafel om te bekijken of de naamswijziging van het plein haalbaar is. Zo niet, dan komt er een ander eerbetoon (bijvoorbeeld een standbeeld) aan de man die regelmatig de L1 Limbo Top 100 aanvoerde.

Steun
De dialectzanger
woonde een deel van zijn leven in Hoensbroek. In Limburg is hij wereldberoemd met het lied 'Geneet van 't Laeve'. Coenen heeft veel reacties gekregen op zijn idee voor een Sjef Diederenplein. Ook Limburgse artiesten als Piet Knarren, Frans Theunisz, Big Benny en Frans Croonenberg steunen hem.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

YouTube
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen
Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen