Overslaan en naar de inhoud gaan

Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 10:29

Het Gebrookerplein in Hoensbroek krijgt mogelijk een nieuwe naam: het Sjef Diederenplein. Naar de troubadour die in augustus 2012 overleed.

Het initiatief komt van Huub Coenen en Diederens dochter Inge. De gemeenteraad van Heerlen stemde woensdagavond in met het voorstel Diederen te eren.

Standbeeld
De gemeente gaat samen met de initiatiefnemers om tafel om te bekijken of de naamswijziging van het plein haalbaar is. Zo niet, dan komt er een ander eerbetoon (bijvoorbeeld een standbeeld) aan de man die regelmatig de L1 Limbo Top 100 aanvoerde.

Steun
De dialectzanger
woonde een deel van zijn leven in Hoensbroek. In Limburg is hij wereldberoemd met het lied 'Geneet van 't Laeve'. Coenen heeft veel reacties gekregen op zijn idee voor een Sjef Diederenplein. Ook Limburgse artiesten als Piet Knarren, Frans Theunisz, Big Benny en Frans Croonenberg steunen hem.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

YouTube
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen
Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen