Overslaan en naar de inhoud gaan

Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 10:29

Het Gebrookerplein in Hoensbroek krijgt mogelijk een nieuwe naam: het Sjef Diederenplein. Naar de troubadour die in augustus 2012 overleed.

Het initiatief komt van Huub Coenen en Diederens dochter Inge. De gemeenteraad van Heerlen stemde woensdagavond in met het voorstel Diederen te eren.

Standbeeld
De gemeente gaat samen met de initiatiefnemers om tafel om te bekijken of de naamswijziging van het plein haalbaar is. Zo niet, dan komt er een ander eerbetoon (bijvoorbeeld een standbeeld) aan de man die regelmatig de L1 Limbo Top 100 aanvoerde.

Steun
De dialectzanger
woonde een deel van zijn leven in Hoensbroek. In Limburg is hij wereldberoemd met het lied 'Geneet van 't Laeve'. Coenen heeft veel reacties gekregen op zijn idee voor een Sjef Diederenplein. Ook Limburgse artiesten als Piet Knarren, Frans Theunisz, Big Benny en Frans Croonenberg steunen hem.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

YouTube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen
Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen