Overslaan en naar de inhoud gaan

Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 10:29

Het Gebrookerplein in Hoensbroek krijgt mogelijk een nieuwe naam: het Sjef Diederenplein. Naar de troubadour die in augustus 2012 overleed.

Het initiatief komt van Huub Coenen en Diederens dochter Inge. De gemeenteraad van Heerlen stemde woensdagavond in met het voorstel Diederen te eren.

Standbeeld
De gemeente gaat samen met de initiatiefnemers om tafel om te bekijken of de naamswijziging van het plein haalbaar is. Zo niet, dan komt er een ander eerbetoon (bijvoorbeeld een standbeeld) aan de man die regelmatig de L1 Limbo Top 100 aanvoerde.

Steun
De dialectzanger
woonde een deel van zijn leven in Hoensbroek. In Limburg is hij wereldberoemd met het lied 'Geneet van 't Laeve'. Coenen heeft veel reacties gekregen op zijn idee voor een Sjef Diederenplein. Ook Limburgse artiesten als Piet Knarren, Frans Theunisz, Big Benny en Frans Croonenberg steunen hem.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

YouTube
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen
Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen