Overslaan en naar de inhoud gaan

Pleidooi voor meer vrouwen in Provinciale Staten

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 18:16

Er moeten meer vrouwen komen in de Provinciale Staten. Dat zegt Irene Janssen, strategisch communicatie-adviseur en lobbyist in Brussel.

Volgens haar vraagt de nieuwe tijd om een vrouwelijk soort leiderschap.

9 mannen en 38 vrouwen
Momenteel telt het Limburgs parlement, 9 vrouwen en 38 mannen. Dat moet anders, vindt Janssen. Ze doet een oproep om vooral op vrouwen te stemmen tijdens de komende statenverkiezing.

Volgens Janssen bestaat de provinciale politiek op dit moment overwegend uit grijze mannen met stropdassen.

L1

Irene Janssen schreef in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad een opiniestuk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Minder nieuwe gezichten in Limburgs Parlement
ANP
Jos van Rey beëdigd als lid van Provinciale Staten
VVD hoopt geen slachtoffer te worden van Verheijen-affaire
Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen