Overslaan en naar de inhoud gaan

Pleidooi voor Limburgse proef met zelfrijdende auto's

Geplaatst opzaterdag 13 mei 2017 - 16:38

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts denkt aan een proef met zelfrijdende auto's in het buitengebied.

Dat idee maakt deel uit van een provinciale nota over mobiliteit die volgende maand wordt gepresenteerd. Als een soortgelijk experiment in Groningen slaagt, wil Geurts het ook in Limburg proberen.

Asfalt
Op een vergadering van de PvdA-Limburg in Roermond zei Geurts dat mobiliteitsbeleid in de toekomst meer wordt dan plat asfalt draaien. Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen gaat dat beleid de komende jaren gigantisch veranderen, zo verwacht hij. Daarom moet er ruimte komen voor experimenten.

Audio: Jean van Hoof praat met gedeputeerde Geurts.

Consequenties
Volgens hem is de zelf rijdende auto binnen 5 tot 8 jaar realiteit, of we dat willen of niet. En dat heeft grote consequenties. Het zorgt voor minder ongelukken.

Bovendien hoef je zelf niet zo nodig een eigen auto te hebben. Want je kunt hem met de moderne technologie oppiepen als je hem nodig hebt, zo verwacht de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie: genoeg capaciteit voor controle bedrijven
ANWB: tientallen fietsknelpunten moeten worden aangepakt
Genoeg aan te merken op Limburgse fietspaden
Provincie wil meer toeristen naar Limburg lokken
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen