Overslaan en naar de inhoud gaan

Playboy Priester wordt 'Wolf of Wall Street in de kerk'

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 11:48

De film gebaseerd op de misstanden in de kerk rondom oud-deken Joep Haffmans moet in 2018 in de bios draaien.

De opnames starten in oktober.

Wolf of Wall Street
Reinier
Selen uit Venlo, die de film met Maarten Kuit produceert, noemt Playboy Priester gekscherend 'The Wolf of Wall Street in de kerk', vrij naar de film met Leonardo DiCaprio over een flamboyante beurshandelaar met een leven vol drank en drugs. "Ik hoop dat onze film straks eenzelfde humor en dynamiek kent."

Boek
De film onder regie van Arne Toonen is vertraagd. Eigenlijk zou de film al vorig jaar in de bioscoop te zien zijn. Nu is een nieuwe versie van het script af. Dat staat volgens Selen 'veel verder af' van de oorspronkelijke gebeurtenissen zoals beschreven in het boek In Gods Naam van journalisten Henk Langenberg en Maarten van Laarhoven uit 2011. Die distantie zorgt ervoor dat de makers zich meer vrijheid kunnen permitteren in de speelfilm.

De opnames van Playboy Priest moeten volgens planning in oktober starten. Er wordt onder meer gedraaid in Gulpen, Holset, Maastricht, Duitsland, België en op de Canarische Eilanden.

Popie Jopie
Arne Toonen zal diverse levensfases van de bisschop in beeld brengen die straks Koen Kusters heet: wanneer hij 11, 15, 25, 35 en 50 jaar is. "Door onszelf meer vrijheid te gunnen, kunnen we ook het bezoek van de paus aan Nederland in de jaren tachtig belichten. Ik zie voor me hoe we dat aankleden met het lied Popie Jopie van Henk Spaan en Harry Vermeegen."

De film moet in september 2018 in de bioscopen draaien, ook internationaal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen