Overslaan en naar de inhoud gaan

Playboy Priester wordt 'Wolf of Wall Street in de kerk'

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 11:48

De film gebaseerd op de misstanden in de kerk rondom oud-deken Joep Haffmans moet in 2018 in de bios draaien.

De opnames starten in oktober.

Wolf of Wall Street
Reinier
Selen uit Venlo, die de film met Maarten Kuit produceert, noemt Playboy Priester gekscherend 'The Wolf of Wall Street in de kerk', vrij naar de film met Leonardo DiCaprio over een flamboyante beurshandelaar met een leven vol drank en drugs. "Ik hoop dat onze film straks eenzelfde humor en dynamiek kent."

Boek
De film onder regie van Arne Toonen is vertraagd. Eigenlijk zou de film al vorig jaar in de bioscoop te zien zijn. Nu is een nieuwe versie van het script af. Dat staat volgens Selen 'veel verder af' van de oorspronkelijke gebeurtenissen zoals beschreven in het boek In Gods Naam van journalisten Henk Langenberg en Maarten van Laarhoven uit 2011. Die distantie zorgt ervoor dat de makers zich meer vrijheid kunnen permitteren in de speelfilm.

De opnames van Playboy Priest moeten volgens planning in oktober starten. Er wordt onder meer gedraaid in Gulpen, Holset, Maastricht, Duitsland, België en op de Canarische Eilanden.

Popie Jopie
Arne Toonen zal diverse levensfases van de bisschop in beeld brengen die straks Koen Kusters heet: wanneer hij 11, 15, 25, 35 en 50 jaar is. "Door onszelf meer vrijheid te gunnen, kunnen we ook het bezoek van de paus aan Nederland in de jaren tachtig belichten. Ik zie voor me hoe we dat aankleden met het lied Popie Jopie van Henk Spaan en Harry Vermeegen."

De film moet in september 2018 in de bioscopen draaien, ook internationaal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen