Overslaan en naar de inhoud gaan

Plattelandsgemeenten sluiten aan bij deelautoproject

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 10:59

Horst aan de Maas en Peel en Maas doen mee aan een landelijk project om in 2021 ongeveer 100.000 deelauto's op de weg te hebben.

De twee Limburgse gemeenten hebben daarover met nog 18 plattelandsgemeenten en minister Stientje van Veldhoven (Milieu) een akoord gesloten.

Oplossing
Zowel organisaties, bedrijven als huishoudens kunnen auto's ter beschikking stellen om te delen met anderen. "In steden zijn al veel deelauto's, maar het is juist ook een oplossing voor regio's waar afstanden langer zijn", zegt de bewindsvrouw.

Autodelers
In 2019 zijn er zo'n 115.000 autodelers bijgekomen ten opzichte van 2018. Dit jaar maken zo'n 515.000 mensen gebruik van een deelauto. Dat aantal moet exponentieel groeien de komende jaren: zo'n 700.000 autodelers gaan gebruik maken van de deelautos die er in de plattelandsgemeenten bijkomen, schat het kabinet.

Onderzoek
In oktober 2018 bleek nog uit onderzoek dat Limburgse gemeenten geen heil zien in het fenomeen deelauto..

Lees ook: Limburgse gemeenten zien deelauto's niet zitten

23 uur
Volgens onderzoek van de stichting Natuur & Milieu staat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil. Autodelen zorgt niet alleen voor 8 tot 13 procent minder uitstoot van koolstofdioxide (CO2), ook verlaagt het de parkeerdruk, aldus Van Veldhoven.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen