Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Platform roept op tot gastvrijheid richting asielzoekers

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 6:24

Buurtplatform Argus roept bewoners van de Maastrichtse binnenstad op om waardig om te gaan met een eventuele vestiging van asielzoekers in de buurt.

"Mocht het zo zijn dat in onze buurt ook een plek komt voor de opvang van vluchtelingen, laten we dit dan samen op een waardige en gastvrije manier doen. Laat niet toe dat landelijke, maar ook enkele lokale politici ons splijten met hun diverse variaties van de boodschap ‘eigen volk eerst’”, staat te lezen in de periodieke nieuwsbrief die vandaag wordt bezorgd bij buurtbewoners.

'Stemmingmakerij'
Volgens Argus-voorzitter Maria Essers wil het buurtplatform voorkomen dat er een negatieve sfeer in de wijk ontstaat. "Veel buurtbewoners ergeren zich mateloos aan opruiende stemmingmakerij van landelijke, maar ook lokale politici. Volksvertegenwoordigers die menen dat zij nu verkiezingscampagne moeten voeren over de rug van een dramatische vluchtelingencrisis, dat is ronduit beschamend.”

Protesten
Op dit moment liggen er nog geen concrete plannen voor een opvanglocatie in de binnenstad. "Maar er staan of komen diverse grote panden leeg. Het zou zomaar kunnen dat daar straks asielzoekers worden ondergebracht”, aldus Essers. Burgemeester Annemarie Penn- Te Strake maakte een maand geleden bekend dat Maastricht aan nog eens 520 asielzoekers onderdak gaat bieden. Dat leidde vooral in de wijk Malberg tot protesten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil 100 extra asielzoekers opvangen
Dagblad de Limburger en L1 organiseren vluchtelingendebat
Maastricht vangt extra vluchtelingen op
Penn tevreden over gang van zaken asielzoekers
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen