Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Platform roept op tot gastvrijheid richting asielzoekers

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 6:24

Buurtplatform Argus roept bewoners van de Maastrichtse binnenstad op om waardig om te gaan met een eventuele vestiging van asielzoekers in de buurt.

"Mocht het zo zijn dat in onze buurt ook een plek komt voor de opvang van vluchtelingen, laten we dit dan samen op een waardige en gastvrije manier doen. Laat niet toe dat landelijke, maar ook enkele lokale politici ons splijten met hun diverse variaties van de boodschap ‘eigen volk eerst’”, staat te lezen in de periodieke nieuwsbrief die vandaag wordt bezorgd bij buurtbewoners.

'Stemmingmakerij'
Volgens Argus-voorzitter Maria Essers wil het buurtplatform voorkomen dat er een negatieve sfeer in de wijk ontstaat. "Veel buurtbewoners ergeren zich mateloos aan opruiende stemmingmakerij van landelijke, maar ook lokale politici. Volksvertegenwoordigers die menen dat zij nu verkiezingscampagne moeten voeren over de rug van een dramatische vluchtelingencrisis, dat is ronduit beschamend.”

Protesten
Op dit moment liggen er nog geen concrete plannen voor een opvanglocatie in de binnenstad. "Maar er staan of komen diverse grote panden leeg. Het zou zomaar kunnen dat daar straks asielzoekers worden ondergebracht”, aldus Essers. Burgemeester Annemarie Penn- Te Strake maakte een maand geleden bekend dat Maastricht aan nog eens 520 asielzoekers onderdak gaat bieden. Dat leidde vooral in de wijk Malberg tot protesten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil 100 extra asielzoekers opvangen
Dagblad de Limburger en L1 organiseren vluchtelingendebat
Maastricht vangt extra vluchtelingen op
Penn tevreden over gang van zaken asielzoekers
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen