Overslaan en naar de inhoud gaan

Platform roept op tot gastvrijheid richting asielzoekers

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 6:24

Buurtplatform Argus roept bewoners van de Maastrichtse binnenstad op om waardig om te gaan met een eventuele vestiging van asielzoekers in de buurt.

"Mocht het zo zijn dat in onze buurt ook een plek komt voor de opvang van vluchtelingen, laten we dit dan samen op een waardige en gastvrije manier doen. Laat niet toe dat landelijke, maar ook enkele lokale politici ons splijten met hun diverse variaties van de boodschap ‘eigen volk eerst’”, staat te lezen in de periodieke nieuwsbrief die vandaag wordt bezorgd bij buurtbewoners.

'Stemmingmakerij'
Volgens Argus-voorzitter Maria Essers wil het buurtplatform voorkomen dat er een negatieve sfeer in de wijk ontstaat. "Veel buurtbewoners ergeren zich mateloos aan opruiende stemmingmakerij van landelijke, maar ook lokale politici. Volksvertegenwoordigers die menen dat zij nu verkiezingscampagne moeten voeren over de rug van een dramatische vluchtelingencrisis, dat is ronduit beschamend.”

Protesten
Op dit moment liggen er nog geen concrete plannen voor een opvanglocatie in de binnenstad. "Maar er staan of komen diverse grote panden leeg. Het zou zomaar kunnen dat daar straks asielzoekers worden ondergebracht”, aldus Essers. Burgemeester Annemarie Penn- Te Strake maakte een maand geleden bekend dat Maastricht aan nog eens 520 asielzoekers onderdak gaat bieden. Dat leidde vooral in de wijk Malberg tot protesten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht wil 100 extra asielzoekers opvangen
Dagblad de Limburger en L1 organiseren vluchtelingendebat
Maastricht vangt extra vluchtelingen op
Penn tevreden over gang van zaken asielzoekers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen