Overslaan en naar de inhoud gaan

Platform moet onrust over moskee Tegelen wegnemen

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 16:18

De kou is uit de lucht als het gaat om de verhuizing van de Marokaanse moskee Elfath naar de voormalige Vijverhofschool in Tegelen.

Buurtbewoners en vertegenwoordigers van de moskee hebben zich verenigd in een platform dat de onrust en onzekerheid bij buurtbewoners moet wegnemen.

Ergernis
Het wijkoverleg de Noordkern en buurtvereniging De Breuken hekelden eerder de gang van zaken rond de verhuizing van de moskee. Die ergernis werd vooral opgewekt doordat er bij de gemeente Venlo herhaaldelijk tevergeefs om een gesprek was gevraagd.

Wijkagent
De gemeente heeft tijdens de bijeenkomst toegezegd een vertegenwoordiger af te vaardigen voor het platform. Daarnaast is bij de burgemeester de vraag neergelegd of ook de wijkagent zitting kan nemen in het overlegorgaan. "De lijntjes zijn nu kort en met concrete opmerkingen kunnen de betrokken partijen meteen aan de slag. Daar heb je als buurtbewoners ook veel meer aan dan zomaar wat roepen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskee Tegelen verhuist naar nieuwe plek
Moskee geloof Islam
'Referendum over komst moskee in Tegelen is onzin'
Saoedi’s pakken Venlose imam op
Hoop op snelle vrijlating Venlose imam
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen