Overslaan en naar de inhoud gaan

Platenlabel geschokt: artiest kwam om bij aanslag

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 14:23

Een van de slachtoffers van de aanslag vorige week in het Noorse Kongsberg, is een artiest die onder contract staat bij de Maastrichtse platenmaatschappij Hammerheart Records.

De in Duitsland geboren Andrea Meyer was een van de vijf mensen die met pijl en boog om het leven werden gebracht. Ze bracht onder haar artiestennaam Nebelhexe verschillende albums uit bij het Limburgse metal-label, maar woonde in Kongsberg.

Voorbijganger
"Wat ik begrepen heb is dat ze in de supermarkt was en daar is neergeschoten. Ze was een toevallige voorbijganger", vertelt Guido Heijnens van het platenlabel. "Ze was enorm inspirerend."

Bezoek
De Noorse artiest heeft drie albums uitgebracht met Hammerheart. "Ik ben weleens een paar dagen bij haar op bezoek geweest in Noorwegen," zegt Heijnens. "Het is natuurlijk wel bizar dat je dat op het nieuws hoort van de aanslag en dan blijkt dat zij daar is overleden." Meyer is 51 jaar geworden.

Verdachte
De 37-jarige verdachte is een Deense man die al jarenlang in Kongsberg woont. De man is na zijn bekentenis overgedragen aan een psychiatrische instelling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen