Zwerfafval in uiterwaarden van Grensmaas (juli 2018)

Duizenden vrijwilligers op de been voor Maas Cleanup

Ruim 5000 vrijwilligers steken zaterdag de handen uit de mouwen om de Maas(oevers) in Limburg schoon te maken.

Suppen Maas sup (31 aug 2020)
550 kilometer afleggen op een surfplank tegen wegwerpafval

Beeldend kunstenaar en actievoerder Merijn Tinga startte maandag met zijn 550 kilometer lange stand-up paddle (SUP) expeditie tegen wegwerpafval.

Vuilvanger van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in beken moet plastic uit Maas houden (20 aug 2020)
Vlaamse vuilvangers moeten plastic uit de Maas houden

In drie beken in Vlaanderen die uitmonden in de Maas worden de komende tijd vuilvangers geplaatst. Die zijn bedoeld om plastic zwerfafval uit het water te halen en te voorkomen dat dat spul in de Maas en uiteindelijk in Nederland terechtkomt.

Brand Linne (27 april)
Stapel kleding in plastic vliegt in brand in Linne

Een brandende stapel kleding in plastic heeft maandagmiddag even voor rookontwikkeling gezorgd in Linne.

Chemelot (2 mrt 2020)
Nieuwe proeffabriek voor plasticrecycling op Chemelot

Het Britse concern Recycling Technologies wil de fabriek gaan bouwen. Het heeft een methode ontwikkeld om uit plasticafval een nieuwe grondstof voor de productie van plastic te maken.

Bamboe als grondstof voor duurzame rietjes (2020)
Maastrichtenaar presenteert duurzame rietjes op Horecava

Het bedrijf Joe’s Heroes van Maastrichtenaar Joe Peereboom gaat milieuvriendelijke rietjes op de markt brengen. Hij wil de vervuiling van oceanen en rivieren met plastic rietjes tegengaan.

Plastic zwerfafval oever rivier plastic soep stock
Onderzoek: afval langs Maas is vooral plastic

Het afval dat langs de oevers van de Maas wordt gevonden, bestaat vooral uit plastic. Dat blijkt uit een onderzoek dat van 2017 tot 2019 is gehouden door Schone Rivieren.

iStock-626530416
L1mburg Centraal: Jeugdzorg luidt noodklok

Zaterdag in L1mburg Centraal: Bedrijf uit Nederweert werkt mee aan schoonmaak oceaan, plastic scheppen Borgharen, kijkdag veiling legerspullen in Thorn en meer Limburgs nieuws...

Plastic-schep Noria River Cleaning plastic afval sluis Borgharen (30 okt 2019)
Afvalvanger moet plastic uit Maas halen

Het Limburgse deel van de Maas is het meest vervuild met plastic afval. Om deze vervuiling tegen te gaan, zijn woensdag automatische afvalvangers geplaatst.

Gekleurd plastic, plastic flessen.
Chemelot-fabriek benoemd tot Nationaal Icoon

Start-up Ioniqa Technologies uit Eindhoven, waarvan de fabriek op de Brightlands Campus in Geleen ligt, is door het kabinet benoemd tot Nationaal Icoon.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten