Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plasterk: geen signalen fraude bij DigiD-lek gemeenten

Geplaatst opdinsdag 11 november 2014 - 20:43

Minister Ronald Plasterk heeft geen enkele reden om aan te nemen dat er gefraudeerd is in de twaalf gemeenten waar de beveiliging van DigiD niet op orde was.

Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken dinsdag in een kamerdebat. Plasterk sluit de fraude niet volledig uit, maar er zijn volgens hem geen meldingen binnengekomen.

Heerlen, Roermond en Weert
Uit een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht?! eind oktober bleek dat zeker twaalf gemeenten gedurende een heel jaar kwetsbaar zijn geweest voor mogelijk DigiD-misbruik. Logius, een overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor ICT-voorzieningen, erkende dat in de uitzending. In Limburg zou het gaan om de gemeenten Heerlen, Roermond en Weert. De drie steden ontkenden dat er sprake zou zijn geweest van een lek of dat ze zouden behoren tot de 'kwetsbare gemeenten'.

Lek binnen 24 uur gedicht
Plasterk liet dinsdag merken dat hij tevreden is over de reactie van Logius toen het lek door een hacker werd gemeld. Binnen 24 uur werd het lek gedicht, aldus de minister, waarna Logius is gaan uitzoeken wat de gevolgen waren. Plasterk uitte wel zijn verbazing dat het lek 'zo lang open heeft gestaan', maar zei erbij dat hackers altijd wel weer nieuwe achterdeurtjes zullen vinden.

Lees ook:
- Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
- Heerlen ontkent DigiD-lek
- DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Oplichting: Brabants gezin rijdt voor niets naar Roermond
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen