Overslaan en naar de inhoud gaan

Plasterk: geen signalen fraude bij DigiD-lek gemeenten

Geplaatst opdinsdag 11 november 2014 - 20:43

Minister Ronald Plasterk heeft geen enkele reden om aan te nemen dat er gefraudeerd is in de twaalf gemeenten waar de beveiliging van DigiD niet op orde was.

Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken dinsdag in een kamerdebat. Plasterk sluit de fraude niet volledig uit, maar er zijn volgens hem geen meldingen binnengekomen.

Heerlen, Roermond en Weert
Uit een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht?! eind oktober bleek dat zeker twaalf gemeenten gedurende een heel jaar kwetsbaar zijn geweest voor mogelijk DigiD-misbruik. Logius, een overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor ICT-voorzieningen, erkende dat in de uitzending. In Limburg zou het gaan om de gemeenten Heerlen, Roermond en Weert. De drie steden ontkenden dat er sprake zou zijn geweest van een lek of dat ze zouden behoren tot de 'kwetsbare gemeenten'.

Lek binnen 24 uur gedicht
Plasterk liet dinsdag merken dat hij tevreden is over de reactie van Logius toen het lek door een hacker werd gemeld. Binnen 24 uur werd het lek gedicht, aldus de minister, waarna Logius is gaan uitzoeken wat de gevolgen waren. Plasterk uitte wel zijn verbazing dat het lek 'zo lang open heeft gestaan', maar zei erbij dat hackers altijd wel weer nieuwe achterdeurtjes zullen vinden.

Lees ook:
- Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
- Heerlen ontkent DigiD-lek
- DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Oplichting: Brabants gezin rijdt voor niets naar Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen