Overslaan en naar de inhoud gaan

Plasterk: geen signalen fraude bij DigiD-lek gemeenten

Geplaatst opdinsdag 11 november 2014 - 20:43

Minister Ronald Plasterk heeft geen enkele reden om aan te nemen dat er gefraudeerd is in de twaalf gemeenten waar de beveiliging van DigiD niet op orde was.

Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken dinsdag in een kamerdebat. Plasterk sluit de fraude niet volledig uit, maar er zijn volgens hem geen meldingen binnengekomen.

Heerlen, Roermond en Weert
Uit een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht?! eind oktober bleek dat zeker twaalf gemeenten gedurende een heel jaar kwetsbaar zijn geweest voor mogelijk DigiD-misbruik. Logius, een overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor ICT-voorzieningen, erkende dat in de uitzending. In Limburg zou het gaan om de gemeenten Heerlen, Roermond en Weert. De drie steden ontkenden dat er sprake zou zijn geweest van een lek of dat ze zouden behoren tot de 'kwetsbare gemeenten'.

Lek binnen 24 uur gedicht
Plasterk liet dinsdag merken dat hij tevreden is over de reactie van Logius toen het lek door een hacker werd gemeld. Binnen 24 uur werd het lek gedicht, aldus de minister, waarna Logius is gaan uitzoeken wat de gevolgen waren. Plasterk uitte wel zijn verbazing dat het lek 'zo lang open heeft gestaan', maar zei erbij dat hackers altijd wel weer nieuwe achterdeurtjes zullen vinden.

Lees ook:
- Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
- Heerlen ontkent DigiD-lek
- DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Oplichting: Brabants gezin rijdt voor niets naar Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen