Overslaan en naar de inhoud gaan

Plastarief leidt tot politiek rumoer

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 16:42

De wc-tarieven die De Maaspoort in Venlo tijdens het carnaval hanteerde, hebben tot politiek rumoer geleid in het stedje van lol en plezeer.

Tijdens de vastelaovend moesten de bezoekers één consumptiebon à 2,30 euro neerleggen om die dag onbeperkt gebruik te mogen maken van het toilet. Dat leidde tot een hoop klachten en onbegrip. De PvdA wil nu dat het stadsbestuur ervoor zorgt dat plassen op toiletten van gesubsidieerde instellingen gratis is.

Toilettol
Volgens de partij moesten ook ouderen en kinderen dit bedrag neertellen. "Een alleenstaande moeder met drie kinderen kost dit 9.20 euro per dag extra", schrijft John Spijksma namens de PvdA aan het stadsbestuur. De PvdA spreekt over een 'toilettol' die bezoekers afschrikt.

Volgens Spijksma vraagt de Maaspoort dit bedrag omdat ze de afgelopen jaren meer kosten heeft gehad aan de schoonmaak en er in het verleden tevens vernielingen zijn aangericht tijdens de vastelaovend.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wel Halfvastenstoet in Venlo, geen podia en buitentaps
Wilders zegt RTL-debat af en gaat carnaval vieren
Krol over Venlo: 'Ken alle carnavalsliedjes nog uit hoofd'
Carnavalsoptocht en Bacchusdrieve Roermond voor jaar gered
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen