Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plaquette voor voorzitter joodse geloofsgemeenschap Venlo

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 10:58

In Venlo wordt dinsdagavond een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Philip Cohen.

De geboren Utrechtenaar vestigde zich in 1911 in Venlo, waar hij ondernemer werd.

Onderduikers
In 1915 werd bij bestuurslid van de joodse geloofsgemeenschap in Venlo en later ook voorzitter. Hij was ook praeses van de Venlose afdeling van het Joods Vluchtelingen Comité en in die hoedanigheid deed hij veel voor de opvang van joden die in de jaren '30 van de vorige eeuw uit nazi-Duitsland wegvluchtten. In 1943 moest hij uiteindelijk zelf onderduiken.

Miskend
Na de oorlog was er nauwelijks aandacht voor de activiteiten van Cohen. De aanvraag voor een lintje werd zelfs niet door de gemeente doorgestuurd. De uit Venlo afkomstige historicus Gerrit van der Vorst deed onderzoek naar de werkzaamheden van Cohen en hij ijverde ook voor diens postume eerbetoon. De onthulling van de plaquette wordt dinsdagavond bijgewoond door een kleindochter van Cohen en diverse nabestaanden uit Israël.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Laat zien dat je hem steunt en doe mee aan de poster actie van L1.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

André Rieu
Schoonmoeder André Rieu blijkt verzetsheld
Gedenkstenen voor onderduikers Brunssum
Brunssum: in elke wijk gedenkteken voor onderduikers
Gedenkteken voor Venlose verzetsman Jan Dael
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen