Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaquette voor voorzitter joodse geloofsgemeenschap Venlo

Geplaatst opdinsdag 23 mei 2017 - 10:58

In Venlo wordt dinsdagavond een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Philip Cohen.

De geboren Utrechtenaar vestigde zich in 1911 in Venlo, waar hij ondernemer werd.

Onderduikers
In 1915 werd bij bestuurslid van de joodse geloofsgemeenschap in Venlo en later ook voorzitter. Hij was ook praeses van de Venlose afdeling van het Joods Vluchtelingen Comité en in die hoedanigheid deed hij veel voor de opvang van joden die in de jaren '30 van de vorige eeuw uit nazi-Duitsland wegvluchtten. In 1943 moest hij uiteindelijk zelf onderduiken.

Miskend
Na de oorlog was er nauwelijks aandacht voor de activiteiten van Cohen. De aanvraag voor een lintje werd zelfs niet door de gemeente doorgestuurd. De uit Venlo afkomstige historicus Gerrit van der Vorst deed onderzoek naar de werkzaamheden van Cohen en hij ijverde ook voor diens postume eerbetoon. De onthulling van de plaquette wordt dinsdagavond bijgewoond door een kleindochter van Cohen en diverse nabestaanden uit Israël.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Laat zien dat je hem steunt en doe mee aan de poster actie van L1.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

André Rieu
Schoonmoeder André Rieu blijkt verzetsheld
Gedenkstenen voor onderduikers Brunssum
Brunssum: in elke wijk gedenkteken voor onderduikers
Gedenkteken voor Venlose verzetsman Jan Dael
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen