Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen voor zorghotel in Gennep afgeblazen

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 9:14

De plannen voor de Keramiek Experience in Gennep liggen in gruzelementen. Het lukt de ontwikkelaar niet om een exploitant te vinden voor het zorghotel dat langs de Niers zou moeten komen.

Door het afblazen van de plannen gaat Gennep volgens de Gelderlander 100.000 euro bij de ontwikkelaar claimen. Het contract dat daarmee afgesloten was, loopt op 1 mei af.

Keramiek museum
Langs de kade zouden vier gebouwen komen, met een parkeergarage eronder. In de gebouwen waren tien woningen, een zorghotel, workshopcentrum en een museum voor keramiek gepland. Een houten vlonder langs de kademuur zou wandelaars, onder de Niersbrug door, naar het park hebben geleid.

Vergunning
Na veel overleg tussen de ontwikkelaar en de buurt leken de plannen vorig jaar rond te zijn. "We hebben lang gewacht of de benodigde omgevingsvergunning aangevraagd zou worden. Vergeefs. En nu kan het niet meer", zegt wethouder Jan Welles.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gennep vecht tegen windmolenpark in Reichswald
Bewoners Ven-Zelderheide zijn zandtransporten beu
Te veel nieuwbouwplannen in Gennep
ANP
Bussemaker ziet niets in herbouw Genneperhuis
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen