Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen voor onderzoekscentrum naar medicinale cannabis

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 10:12

Er zijn plannen voor een groot onderzoekscentrum naar medicinale cannabis in het Belgisch-Limburgse Kinrooi, vlak over de grens bij Weert.

Volgens de krant Het Belang van Limburg gaat het om een investering van 80 miljoen euro die goed is voor 500 tot 800 nieuwe banen.

Pijnbestrijding
Medicinale cannabis wordt onder meer toegepast om spasmen bij
MS-patiënten te onderdrukken of om pijn bij kankerbehandelingen te bestrijden. Wel is er nog veel meer onderzoek nodig. Dat staat nog in de kinderschoenen, zegt de initiatiefnemer voor het nieuwe onderzoekscentrum in de krant.

Medicijnen
Daarbij gaat het er vooral om uit te zoeken hoe de
cannabisplant zo gestabiliseerd kan worden op bepaalde waarden dat ze geschikt wordt voor grootschalige productie van medicijnen. De komende maanden moet blijken of het project er daadwerkelijk komt.

Steun en interesse
Maar volgens burgemeester Jo
Brouns van Kinrooi is er veel steun voor en hebben verschillende universiteiten expliciet hun interesse getoond. "Het gaat om ontzettend veel jobs. Die tewerkstelling is voor ons heel belangrijk", zegt burgemeester Brouns in Het Belang van Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

2000 kilo zwaar vuurwerk opgeslagen bij tankstation
Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers
Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten
Voorbereidingen OLS 2018 dinsdag al van start
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen