Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen voor onderzoekscentrum naar medicinale cannabis

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 10:12

Er zijn plannen voor een groot onderzoekscentrum naar medicinale cannabis in het Belgisch-Limburgse Kinrooi, vlak over de grens bij Weert.

Volgens de krant Het Belang van Limburg gaat het om een investering van 80 miljoen euro die goed is voor 500 tot 800 nieuwe banen.

Pijnbestrijding
Medicinale cannabis wordt onder meer toegepast om spasmen bij
MS-patiënten te onderdrukken of om pijn bij kankerbehandelingen te bestrijden. Wel is er nog veel meer onderzoek nodig. Dat staat nog in de kinderschoenen, zegt de initiatiefnemer voor het nieuwe onderzoekscentrum in de krant.

Medicijnen
Daarbij gaat het er vooral om uit te zoeken hoe de
cannabisplant zo gestabiliseerd kan worden op bepaalde waarden dat ze geschikt wordt voor grootschalige productie van medicijnen. De komende maanden moet blijken of het project er daadwerkelijk komt.

Steun en interesse
Maar volgens burgemeester Jo
Brouns van Kinrooi is er veel steun voor en hebben verschillende universiteiten expliciet hun interesse getoond. "Het gaat om ontzettend veel jobs. Die tewerkstelling is voor ons heel belangrijk", zegt burgemeester Brouns in Het Belang van Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

2000 kilo zwaar vuurwerk opgeslagen bij tankstation
Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers
Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten
Voorbereidingen OLS 2018 dinsdag al van start
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen