Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen voor benefietduel Fernando Ricksen

Geplaatst opwoensdag 5 oktober 2016 - 18:30

Opnieuw zijn er plannen voor een benefietduel voor oud-voetballer Fernando Ricksen, die aan ALS lijdt. Enkele grote namen hebben hun komst al toegezegd.

Een team van oudgedienden van zijn oude club Glasgow Rangers speelt tegen een selectie van voormalige topvoetballers uit Engeland, staat te lezen in een uitnodiging op Facebook.

Zelf aanwezig
De wedstrijd wordt op 25 maart volgend jaar gespeeld in het Highbury stadion, thuishaven van Fleetwood Town. Als zijn gezondheid het toelaat zal Ricksen zelf ook aanwezig zijn.

Toppers
Onder anderen ex-internationals Teddy Sheringham en Paul Scholes staan aan de aftrap. Ook voormalig Rangers-topschutter Michael Mols heeft toegezegd. De opbrengst gaat naar de Fernando Ricksen Foundation.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er een benefietduel wordt gespeeld voor de doodzieke oud-Fortuna-speler. Vorig jaar werd in het Ibrox-stadum van The Glasgow Rangers voor ruim 40.000 mensen een benefietduel afgewerkt. Een jaar eerder organiseerde ook Fortuna Sittard een erewedstrijd voor Ricksen.

Bekijk ook het foto-album 'Ricksen door de jaren heen' op de site van De Limburger.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Fernando Ricksen bijna dood door persoonsverwisseling'
Fernando Ricksen geniet met gezin van de zon
Ex-vrouw Fernando Ricksen legt beslag op uitkering
Russisch medicijn helpt Ricksen in strijd tegen ALS
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen