Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen Kazerneterrein Venlo opnieuw onder de loep

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 15:31

De komende tijd wordt bekeken of het ooit zo ambitieuze plan voor het Kazerneterrein in Blerick nog realistisch is of dat er alternatieven zijn voor de ontwikkeling van het gebied.

Dat blijkt uit de afspraken die de provincie heeft gemaakt met de gemeente Venlo om de stad de helpende hand toe te steken bij het gezond maken van haar financiële positie.

Bezuiniging
Venlo moet de komende jaren fors bezuinigen. Beide partijen hebben dinsdagmiddag een akkoord ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over een aantal belangrijke projecten.

Leisure Dome
Van het oorspronkelijke plan voor het Kazerneterrein is alleen nog de bouw van een Leisure Dome over, met onder meer een bioscoop en een kinderspeelparadijs. Binnenkort moet daarover dus een knoop worden doorgehakt.

Kosten delen
In de overeenkomst met Venlo is ook afgesproken dat de provincie de helft van het financiële risico bij de aanleg van spoorwegovergang Vierpaardjes voor haar rekening neemt. Het gaat om vijf miljoen euro. De andere vijf miljoen blijft voor rekening van Venlo.

Hoogwaterproject
Een andere afspraak die is gemaakt, behelst het schrappen van het project Meer Maas Meer Venlo. Dat project moest het achterland van de Maas boven Venlo beter beschermen tegen hoogwater.

Infrastructuur
Verder komt er een snelfietsroute van Reuver naar Blerick in plaats van een langere route tussen Arcen en Belfeld. Ook wordt bekeken of er toch woningen kunnen komen in het voormalige glastuinbouwgebied Laerbroeck in Hout-Blerick.

Ondersteuning
De komende maanden worden de afspraken tussen provincie en gemeente Venlo verder uitgewerkt. Daarvoor trekt de provincie eenmalig 400.000 euro uit voor ambtelijke ondersteuning.

Voorwaarden
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zegt dat de provincie het verantwoord vindt om Venlo te hulp te schieten omdat de gemeente strenge regels hanteert bij het op orde brengen van haar beroerde financiële situatie. "Zo is afgesproken dat overschotten naar de algemene middelen gaan en dat tekorten binnen de begroting van een beleidsterrein moeten worden opgelost", aldus Koopmans. "Daarmee is de begroting geen vergiet meer."

Centrumstad
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts noemt Venlo voor Limburg een onmisbare schakel als centrumstad. En die moet zich verder kunnen ontwikkelen. "Stilstand is achteruitgang. Dat willen we niet. Daarom wil de provincie graag meehelpen om de projecten verder uit te werken", zo zegt Geurts.

Opluchting
De Venlose wethouders Marij Pollux en Erwin Boom zijn 'erg blij met de uitkomst van de vele goede gesprekken die we de afgelopen maanden hebben gevoerd met de provincie. Dit is enorm belangrijk voor Venlo'.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen