Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen gezondheidscentrum Polfermolen van de baan

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 14:17

De gemeente Valkenburg gaat op zoek naar een nieuwe partij voor de invulling van het Polfermolen-complex.

Het plan om daar een groot gezondheidscentrum neer te zetten is namelijk afgeketst.

Zorgverleners
De gemeente sprak tot november 2017 exclusief met de initiatiefnemers van dat gezondheidscentrum. Die wilden in het complex onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, verloskundigen en een apotheek huisvesten. Het plan gaat nu niet door, omdat de zorgverleners 'nog niet op één lijn zitten'.

Andere partijen
Dat maakt de weg vrij voor andere partijen om met een nieuwe invulling voor de Polfermolen te komen. De gemeente zegt zich daarbij breed te oriënteren en wil zich niet vastpinnen op één sector, maar wil wel een marktpartij binnen de sectoren sport, bewegen, vrije tijd, recreatie, vastgoed en zorg vinden.

Bezuinigen
De gemeente wil aan het eind van het kalenderjaar duidelijkheid kunnen scheppen over de toekomst van het complex. De gemeenteraad besloot vorig jaar de Polfermolen te sluiten om zo 1,2 miljoen euro te bezuinigen, maar wil dat de maatschappelijke voorzieningen behouden blijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen