Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen gezondheidscentrum Polfermolen van de baan

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 14:17

De gemeente Valkenburg gaat op zoek naar een nieuwe partij voor de invulling van het Polfermolen-complex.

Het plan om daar een groot gezondheidscentrum neer te zetten is namelijk afgeketst.

Zorgverleners
De gemeente sprak tot november 2017 exclusief met de initiatiefnemers van dat gezondheidscentrum. Die wilden in het complex onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, verloskundigen en een apotheek huisvesten. Het plan gaat nu niet door, omdat de zorgverleners 'nog niet op één lijn zitten'.

Andere partijen
Dat maakt de weg vrij voor andere partijen om met een nieuwe invulling voor de Polfermolen te komen. De gemeente zegt zich daarbij breed te oriënteren en wil zich niet vastpinnen op één sector, maar wil wel een marktpartij binnen de sectoren sport, bewegen, vrije tijd, recreatie, vastgoed en zorg vinden.

Bezuinigen
De gemeente wil aan het eind van het kalenderjaar duidelijkheid kunnen scheppen over de toekomst van het complex. De gemeenteraad besloot vorig jaar de Polfermolen te sluiten om zo 1,2 miljoen euro te bezuinigen, maar wil dat de maatschappelijke voorzieningen behouden blijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen