Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen aangepast om treurwilg Sittard te behouden

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 21:26

De gemeente Sittard-Geleen tast in de buidel om de markante treurwilg in de vijver van het stadspark in Sittard te behouden.

De wilg stond op de nominatie om gekapt te worden omdat de gemeente de vijver wil opknappen.

Renovatie vijver
In de nieuwe plannen zou de vijver een afgedichte bodem krijgen. De boom zou dan geen voeding meer uit de bodem kunnen halen en ten dode opgeschreven zijn. Dan moest hij maar ook meteen gekapt worden, redeneerde de gemeente. Maar toen die plannen bekend werden, kwam daar veel verzet tegen. De laag over het water hangende boom riep veel herinneringen en emoties op bij mensen, waar wethouder Leon Geilen uiteindelijk voor zwichtte.

Lees ook: Sittardse treurwilg in stadspark mag misschien toch blijven

Overlevingskans
Er werd onderzoek gedaan naar een mogelijkheid om de boom te behouden. Die lijkt er nu te zijn. De plannen worden zodanig aangepast dat de boom op zijn huidige plek wel nog voldoende voedsel uit de bodem zou moeten kunnen halen. De kosten worden gedekt door het plan Corio-Glana, de ontwikkeling van het Geleenbeekdal.

Nu is het alleen nog de vraag of de boom de werkzaamheden aan de vijver gaat overleven. Want daar bestaat geen garantie voor, aldus wethouder Geilen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen