Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor wielerhal op top van de Cauberg

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 6:05

Een consortium van bedrijven en organisaties heeft Valkenburg op het oog als vestigingsplaats voor Technodrome, een concept dat onder meer een overdekte wielerbaan omvat.

De gemeente steunt het plan. Het consortium denkt aan een plek op de top van de Cauberg, zo schrijven de Limburgse kranten.

Samenwerking
Het concept is de afgelopen drie jaar ontwikkeld in samenwerking met onder meer de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, de provincie Limburg, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, DSM en wielersportbedrijven en -organisaties als Giant, Shimano en Giant-Alpecin.

Overdekte baan
Het bestaat onder meer uit een overdekte wielerbaan voor amateurs, talenten en topsporters, aangevuld met test- en trainingsruimten. Daarnaast zou het Technodrome het bedrijfsleven de gelegenheid kunnen bieden producten te testen en is er voorzien in een aantal vergaderruimten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Amstel Gold Race live te volgen via 1Limburg
Grote namen aan de start van Amstel Gold Race
Nieuwe Gold Race: Boogerd vreest massaspurt zonder Cauberg
Amstel Gold Race: dames pikken Cauberg in finale wel mee
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen