Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor vier windmolens bij Afferden

Geplaatst opdinsdag 1 december 2015 - 18:36

Ondernemers uit de gemeenten Bergen en Gennep willen vier windmolens van 180 meter hoog plaatsen langs de Lakei bij Afferden.

Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan het streven van Limburg over vijf jaar 35 molens in de provincie te hebben staan.

Coöperatie
Henk Hendriks uit Heijen, Giel Reintjes uit Ottersum en Bert en Erik Megens uit Afferden zijn al zo’n anderhalf jaar bezig met het plan. De vier windmolens vergen een investering van zo’n 16 miljoen euro. Dat geld moet komen van een bank en een nog op te richten coöperatie. Bedoeling is dat de leden daarvan zeggenschap krijgen over de opbrengst.

10.000 huishoudens
De energiebronnen komen op zo’n 500 meter afstand van elkaar te staan. Naar schatting kunnen de molens jaarlijks 10.000 huishoudens van energie voorzien.

Buren
Buurtbewoners zijn al geïnformeerd over het plan, en laten zich voorlichten door de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines. Buurtbewoner Hans Thijssen laat weten dat de acht huishoudens die vlakbij de toekomstige molens wonen momenteel tegen het plan zijn. "We weten niet wat dit gaat betekenen qua uitzicht, geluid en straling", zegt Thijssen. "Maar wellicht stellen we in de toekomst onze mening bij. We zijn in overleg met de initiatiefnemers."

Gemeente
Wethouder Ben Buiting (Ruimte, CDA) laat weten dat de gemeente Bergen in principe niet tegen windenergie is en dat de voorgestelde plek geschikt lijkt. Desondanks wil hij pas een standpunt innemen als het gemeentelijk beleid over duurzame- en windenergie klaar is. Dat moet er eind maart zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voorrang windmolens aan Wellsmeer in Bergen
Geen windmolenpark in Afferden
Voorkeur Limburgse windmolens in de Peel
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen