Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor unieke waterkering in Steyl

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 10:16

Inwoners van Steyl hoeven niet te vrezen dat ze in de toekomst naar een hoge kademuur moeten kijken. Waterschap Limburg heeft andere oplossingen tegen hoogwater.

Volgens bestuurder Rein Dupont kan een demontabele wand of een unieke zelfsluitende waterkering zorgen dat inwoners droge voeten houden. Dat zei hij in de L1 Ochtendshow.

Uniek
Waterschap Limburg gaat nu kiezen tussen twee opties voor het kloosterdorp. "Er is nu al een demontabele wand van 2,5 meter, maar die kan nog 1,5 meter hoger worden", legt Dupont uit. Een andere mogelijkheid is een zelfsluitende waterkering. "Die is redelijk uniek in Nederland. Er is alleen nog eentje in Spakenburg, maar die is slechts 80 centimeter hoog."

Haken en ogen
De zelfsluitende kering is een bak waar een systeem in zit dat volloopt met water. De kering drijft dan omhoog en sluit vervolgens zichzelf. Als die in Steyl komt, wordt die 1,5 tot 2 meter hoog. "Het ophogen van de demontabele wand is relatief goedkoop, maar zitten nog wat haken en ogen aan. De andere optie is duurder, maar wel al beproefd."

Binnenkort besluit Waterschap Limburg welke het gaat worden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen