Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor sportpark tussen America en Meterik

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 17:31

De voetbal- en tennisvereniging uit America en voetbalclub RKSV Meterik willen een gezamenlijke nieuwe accommodatie tussen beide dorpen in.

De drie verenigingen hopen de nu in Horst gevestigde fusiekorfbalclub Oxalis bij het plan te betrekken.

Minder leden
Volgens de verenigingen is een nieuw sportpark noodzakelijk omdat de huidige accommodaties sterk verouderd zijn. De clubs stellen dat het veel geld kost om de voetbalparken aan de Speulhofsbaan in Meterik en aan de Gerard Smuldersstraat in America te renoveren. Bovendien kampen de clubs met een teruglopend ledenaantal. Beide voetbalclubs hebben er momenteel zo’n driehonderd.

Jeugdafdelingen samen
Mede daarom willen AVV America en RKSV Meterik fuseren zodra de gezamenlijke nieuwe accommodatie een feit is. Nu spelen de E- en F-jeugd al samen. Komend seizoen bestaan alle D-elftallen uit spelers van beide verenigingen. De komende jaren gaan beide jeugdafdelingen geleidelijk volledig in elkaar op.

Lees vrijdag het hele verhaal in Dagblad de Limburger.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum
'Walk 4 The Roses' levert 28.000 euro op
Voetbalclubs Meterik en America starten samenwerking
Horst wil sportparken bundelen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen