Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor seniorenwoningen in Nuth

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 7:53

Bij de gemeente Nuth is een principeverzoek ingediend om op de plek van het oude postkantoor in Nuth een appartementencomplex met tien seniorenwoningen te mogen bouwen.

De gemeente ziet vooralsnog geen bezwaren.

Gesloopt
Als het plan wordt uitgevoerd, wordt het vervallen pand op de hoek van de Nuinhofstraat en de Wilhelminastraat gesloopt. "We hebben het principeverzoek bekeken en het college van Burgemeester en Wethouders heeft uitgesproken mee te willen werken", zegt ambtenaar Ivo Nijsten. "Je zou de woningen kunnen omschrijven als seniorenwoningen, waarbij de bewoners zorg kunnen inkopen van een zorgaanbieder", legt Nijsten uit. Om welke aanbieder het gaat, willen de initiatiefnemers nog niet prijsgeven.

Gedateerd plan
Naar verwachting wordt de vergunningaanvraag in de komende maand bij het gemeentebestuur neergelegd. "Dat moeten we dan nogmaals bekijken. Als we dan groen licht geven, moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd", vertelt Nijsten. Het huidige bestemmingsplan is nog gericht op een gedateerd plan van een projectontwikkelaar om luxe appartementen te ontwikkelen op de plek van het oude postkantoor.

De projectontwikkelaar heeft die plannen nooit doorgezet, tot grote ergernis van buurtbewoners en de politiek in Nuth. Er zijn immers meermaals klachten geuit over de verpaupering van het gebouw.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

KBO Limburg: valpartij is een sluipmoordenaar
Leegstand Sittard
CDA wil leegstand vullen met senioren
'Groter tekort verwacht aan ouderenwoningen in Limburg'
Aantal Limburgse wanbetalers zorgpremie flink gedaald
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen