Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor pop-uphotels in Parkstad

Geplaatst opmaandag 18 januari 2016 - 6:30

Als het aan de Internationale Bau Ausstellung (IBA) ligt duiken er komende jaren op enkele tientallen plekken in Parkstad pop-uphotels op.

De organisatie start binnenkort een prijsvraag om een zevental ontwerpers uit binnen- en buitenland uit te dagen zo’n tijdelijk verblijf te ontwerpen. Daarnaast worden de gemeenten Voerendaal en Simpelveld en bewoners gevraagd plekken voor te stellen waar zo’n kamer kan komen.

Land van Kalk
Deze zomer moeten er zeker drie staan in het Land van Kalk, gevormd door de plateaus bij Ubachsberg en Bocholtz. Op termijn ziet IBA ruimte voor tientallen tijdelijke logementen in heel Zuid-Limburg.

Luxe huisvesting
Die moeten niet alleen opduiken in een weilanden of stadsparken, maar ook als luxe huisvesting bij Pinkpop, denkt Mark Feron van de coöperatie Land van Kalk en van Architectenzaak, die een pop-uphotel ontwierp.

Zelfvoorzienend
Ook hij ziet groeikansen. De tijdelijke kamers kunnen tot vijftig mille kosten. Het eerste gebouwtje kostte 25.000 euro. Dankzij zonnepanelen en een watertank zijn ze zelfvoorzienend en op afgelegen plekken te plaatsen.

Nieuwe groep toeristen
De pop-uphotels moeten een nieuwe groep toeristen naar Parkstad trekken, een regio die volgens de VVV het tij mee heeft en in de race is voor een internationale toerismeprijs. Dat verklaart ook de betrokkenheid van IBA: de organisatie wil projecten stimuleren die de economie en leefbaarheid in Parkstad een zet kunnen geven. Hoe groot het project wordt zal duidelijker zijn in 2020, als IBA wordt afgesloten met een tentoonstelling.

​Lees een uitgebreid artikel in de (digitale) Limburgse kranten van maandag, editie Parkstad

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Simpelveld en Voerendaal zien herindeling niet zitten
LIVE: Besluit Limburgs Parlement over herindeling Parkstad
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen