Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor pop-uphotels in Parkstad

Geplaatst opmaandag 18 januari 2016 - 6:30

Als het aan de Internationale Bau Ausstellung (IBA) ligt duiken er komende jaren op enkele tientallen plekken in Parkstad pop-uphotels op.

De organisatie start binnenkort een prijsvraag om een zevental ontwerpers uit binnen- en buitenland uit te dagen zo’n tijdelijk verblijf te ontwerpen. Daarnaast worden de gemeenten Voerendaal en Simpelveld en bewoners gevraagd plekken voor te stellen waar zo’n kamer kan komen.

Land van Kalk
Deze zomer moeten er zeker drie staan in het Land van Kalk, gevormd door de plateaus bij Ubachsberg en Bocholtz. Op termijn ziet IBA ruimte voor tientallen tijdelijke logementen in heel Zuid-Limburg.

Luxe huisvesting
Die moeten niet alleen opduiken in een weilanden of stadsparken, maar ook als luxe huisvesting bij Pinkpop, denkt Mark Feron van de coöperatie Land van Kalk en van Architectenzaak, die een pop-uphotel ontwierp.

Zelfvoorzienend
Ook hij ziet groeikansen. De tijdelijke kamers kunnen tot vijftig mille kosten. Het eerste gebouwtje kostte 25.000 euro. Dankzij zonnepanelen en een watertank zijn ze zelfvoorzienend en op afgelegen plekken te plaatsen.

Nieuwe groep toeristen
De pop-uphotels moeten een nieuwe groep toeristen naar Parkstad trekken, een regio die volgens de VVV het tij mee heeft en in de race is voor een internationale toerismeprijs. Dat verklaart ook de betrokkenheid van IBA: de organisatie wil projecten stimuleren die de economie en leefbaarheid in Parkstad een zet kunnen geven. Hoe groot het project wordt zal duidelijker zijn in 2020, als IBA wordt afgesloten met een tentoonstelling.

​Lees een uitgebreid artikel in de (digitale) Limburgse kranten van maandag, editie Parkstad

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Simpelveld en Voerendaal zien herindeling niet zitten
LIVE: Besluit Limburgs Parlement over herindeling Parkstad
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen