Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor opvulling Wiebengahal Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 maart 2016 - 21:49

De Maastrichtse vastgoedontwikkelaar 3W Real Estate verhuist van het Stationsplein in Wyck naar de monumentale Wiebengahal aan de Avenue Céramique, die al tijden met leegstand kampt.

Met eigenaar Vesteda heeft 3W plannen gemaakt om de hal na jaren gekwakkel te vullen en tot leven te wekken, inclusief de presentatie- en tentoonstellingsruimte op de bovenste verdieping met zijn bijzondere betonnen schalendak. "Deze ruimte verdient het om veel intensiever gebruikt te worden", zegt directeur Jaco Meuwissen van 3W Real Estate.

Streven is om van de Wiebengahal 'een plek te maken voor ambachtelijke, creatieve bedrijven die een rol spelen in de stedelijke ontwikkeling in brede zin', vat Meuwissen samen. De eerste partij in het gewenste segment huist al sinds 1995 in de Wiebengahal: Stichting Restauratie Ateliers Limburg, bekend van het restaureren van van schilderijen en andere cultuurhistorische objecten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verkrotting dreigt voor Venlose binnenstad
Weert komt met erfgoedprijs
Watertoren Schimmert verkocht
Gregoriuskerk Brunssum op lijst rijksmonumenten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen