Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor nieuwe torens in skyline Heerlen

Geplaatst opdinsdag 4 november 2014 - 22:48

Veertig jaar na de sloop van de torenhoge schoorstenen Lange Jan en Lange Lies moet de Heerlense skyline opnieuw twee beeldbepalende elementen krijgen.

DUO luidt de naam van tweelingtoren, die moet verrijzen op het braakliggende terrein van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I in Heerlen. Althans dat vinden de ontwerpers die DUO hebben ingezonden als mogelijk IBA-project.

155 meter
Twee torengebouwen, elke toren 155 meter hoog. "Dat is vier keer zo hoog als de kantoortoren van het APG", weet Christian Petermann. Hij is gemeenteraadslid in Heerlen, maar in dit geval bedenker van het torenplan. De ontwerper is 3D-designer Andy Mulderij. Getweeën hebben zij het project DUO ingediend bij de IBA, de Internationale Bauausstellung Parkstad.

Bouwprojecten
Deze eerste IBA buiten Duitsland wil stimuleren dat de komende jaren in de regio Parkstad spraakmakende, vernieuwende, hoogwaardige en vooral duurzame (bouw)projecten worden bedacht. Het doel is ze vervolgens ook te laten uitvoeren. Het gaat om nieuwbouw, maar ook om het herbestemmen van bestaande bebouwing.

Lees meer in de krant van woensdag, of op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote respons Open Oproep IBA
Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd
Opfrisbeurt voor Heerlen-Noord
IBA Parkstad gaat verder met 39 projecten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen