Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor nieuwe torens in skyline Heerlen

Geplaatst opdinsdag 4 november 2014 - 22:48

Veertig jaar na de sloop van de torenhoge schoorstenen Lange Jan en Lange Lies moet de Heerlense skyline opnieuw twee beeldbepalende elementen krijgen.

DUO luidt de naam van tweelingtoren, die moet verrijzen op het braakliggende terrein van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I in Heerlen. Althans dat vinden de ontwerpers die DUO hebben ingezonden als mogelijk IBA-project.

155 meter
Twee torengebouwen, elke toren 155 meter hoog. "Dat is vier keer zo hoog als de kantoortoren van het APG", weet Christian Petermann. Hij is gemeenteraadslid in Heerlen, maar in dit geval bedenker van het torenplan. De ontwerper is 3D-designer Andy Mulderij. Getweeën hebben zij het project DUO ingediend bij de IBA, de Internationale Bauausstellung Parkstad.

Bouwprojecten
Deze eerste IBA buiten Duitsland wil stimuleren dat de komende jaren in de regio Parkstad spraakmakende, vernieuwende, hoogwaardige en vooral duurzame (bouw)projecten worden bedacht. Het doel is ze vervolgens ook te laten uitvoeren. Het gaat om nieuwbouw, maar ook om het herbestemmen van bestaande bebouwing.

Lees meer in de krant van woensdag, of op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote respons Open Oproep IBA
Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd
Opfrisbeurt voor Heerlen-Noord
IBA Parkstad gaat verder met 39 projecten
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen