Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor meer verkeersregelaars bij wielerwedstrijden

Geplaatst opvrijdag 10 maart 2017 - 15:34

Het Arcus College en Limburg Cycling komen met een nieuwe opleiding voor verkeersregelaars.

Het initiatief is onderdeel van het Actieplan Verkeersregelaars Limburg en moet voor de komende jaren tal van nieuwe verkeersregelaars opleveren.

Dringend nodig
En dat is dringend nodig zeggen verschillende Limburgse koersdirecteuren. "Wij zijn al jaren een beetje bezorgd over de vergrijzing bij onze vrijwilligers die de wegen afzetten en verkeersbeveiligers", zegt Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race.

'Gemiddelde leeftijd veel te hoog'
Hij is blij met het nieuwe initiatief. "Ik denk dat dit precies op tijd gebeurt en dat die nieuwe instroom nu gaat gebeuren. We gaan deze Amstel Gold Race voor het eerst met 20 jonge mensen werken. En we moeten gewoon naar de jeugd toe. Want de gemiddelde leeftijd van de mensen die wij inzetten, ligt nu veel te hoog."

Volta Limburg Classic
Roy Packbier, koersdirecteur van de Volta Limburg Classic, sluit zich aan bij het verhaal van Van Vliet. "We zijn zeer enthousiast. Ik denk dat dit een eerste stap in het probleem kan gaan oplossen", zegt Packbier. Hij hoopt vooral dat het plan zorgt voor meer vrijwilligers in de toekomst. "Ja dan hoop ik dat meer mensen zich gaan aanmelden voor zo'n opleiding, ervaring kunnen opdoen bij wielerevenementen en misschien straks ook bij andere evenementen. Waardoor die poule van beroepsverkeersregelaars straks groter gaat worden."

Het Arcus College en Limburg Cycling hopen de komende jaren zo'n 20 nieuwe verkeersregelaars op te leiden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wielerseizoen van start: heuvelland weer vol racefietsen
Gilbert hoopt topfit te zijn voor Amstel Gold Race
Ook Volta Limburg Classic krijgt vrouwenkoers
ANP
Damiano Cunego start in Volta Limburg Classic
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen