Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 19:36

Het gemeentebestuur van Venlo wil een kabelbaan over de Maas tussen de binnenstad en het Kazerneterrein in Blerick, dat omgedoopt wordt tot Fort van Venlo.

De 10 miljoen euro kostende attractie moet voor rekening van de gemeente komen. De exploitatie kost jaarlijks ook 1 miljoen euro. De gemeente rekent op 600.000 bezoekers per jaar. Daarmee kan de investering worden terugverdiend, zo wordt verwacht.

Bioscoop
De kabelbaan is het meest in het oog springende onderdeel van het ambitieuze plan met het uitgestrekte gebied. Voor dat plan van drie private partijen wil het college groen licht geven. Belangrijkste onderdelen zijn een vrijetijdscentrum met onder meer een bioscoop, restaurant en bowlingbaan. Ook komt er een grote markthal waar kleine ondernemers hun producten of etenswaren kunnen verkopen.

Glas
Voor de hal worden de vier monumentale
kazernegebouwen met elkaar verbonden door glas. Het college wil ook garant staan voor ruim 28 miljoen van de lening van 35 miljoen euro die de initiatiefnemers moeten afsluiten om hun plan uit te kunnen voeren.

Volle mep
Daar staat tegenover dat wel de grond wordt aangekocht voor de werkelijke waarde. Eerder was er sprake van dat niet meteen de volle mep hoeft te worden betaald voor de grond. Maar pas later als er winst wordt gemaakt.

Bruggetjes
Voor de opknapbeurt van het historische Fort Sint Michiel wil het gemeentebestuur 3.7 miljoen uittrekken. Daarvoor wordt onder andere de muur van het fort gerestaureerd en worden bruggetjes aangelegd.
Begin 2019 moet de nieuwe bestemming van het Kazerneterrein open gaan voor het publiek. De gemeenteraad van Venlo moet volgende maand wel nog akkoord gaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo
Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen