Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor grote kermis op Megaland-terrein

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 16:52

Mogelijk wordt er in november een tiendaagse megakermis met 75 attracties op het Megaland-terrein in Landgraaf georganiseerd.

Dat schrijft burgemeester Raymond Vlecken in een brief aan de gemeenteraad.

Akoestisch rapport
Vlecken schrijft in zijn brief dat er een geluidsnorm geldt op het terrein, waar ook Pinkpop wordt georganiseerd. Kartrekker voor de megakermis is Pierre Swinkels, van het Kerkraadse Swinkels Events, die nog een akoestisch rapport moet indienen. Burgemeester Vlecken schrijft in zijn brief dat als uit dit rapport blijkt dat hieraan kan worden gedaan er een vergunning voor de kermis kan worden verleend. "Voor het akoestisch rapport hebben we een bedrijf ingeschakeld. Dat wordt binnenkort ingediend", zegt Swinkels in een reactie tegen L1. "We gaan met een centrale geluidsinstallatie werken zodat we het volume eenvoudig kunnen beheren. Via deze installatie willen we bezoekers ook constant informeren over de coronamaatregelen."

Coronavirus
Ondanks het oplaaiende coronavirus kan een megakermis volgens Swinkels doorgaan. Hij wijst daarbij op grote kermissen die in Den Haag, Arnhem en Rotterdam waar buiten het centrum ook kermissen hebben plaatsgevonden. "Megaland is daar in deze tijd het perfecte terrein voor", zegt Swinkels. "Natuurlijk staan we liever op een plein in een stad, maar dat kan vanwege het coronavirus niet. Megaland is groot genoeg om aan alle coronamaatregelen te voldoen." Zo wordt het terrein volgens Swinkels in secties verdeeld, zodat het bij drukte in goede banen te leiden is.

20.000 bezoekers per dag
In de brief van Vlecken staat dat er maximaal 20.000 bezoekers per dag mogen komen. "Als we dat soort aantallen halen, hangen we de vlag uit", zegt Swinkels. "We weten natuurlijk niet hoe de situatie over drie weken is. We hebben geen kristallenbol. We hopen in ieder geval dat het evenement gewoon door kan gaan." Indien er een vergunning wordt verleend, vindt de kermis van 6 tot en met 15 november plaats in Landgraaf.

Weert
De kermis in Landgraaf wordt, mits deze doorgaat, de grootste van de provincie. De kermis in Weert gaat definitief niet door. Het college van burgemeester en wethouders ziet niks in een alternatief kermisplan van de stichting Behoud en Advies Limburgse Kermissen.

Lees ook: Ook geen coronakermis in Weert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen