Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor groot energiepark bij Wells Meer

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 6:10

Het is de bedoeling dat in het gebied Wells Meer een groot energiepark komt van 400 hectare. Dat moet bestaan uit een zonnepark, windmolens en energie-opwekking via biomassa.

De gemeente Bergen en de provincie hebben woensdag een intentieverklaring ondertekend om samen te gaan werken aan een plan dat duidelijk moet maken of zo’n energiepark realiseerbaar is en zo ja op welke manier. Daarbij wordt gekeken naar de technische, financiële, ruimtelijke en maatschappelijke haalbaarheid.

Overeenkomst
De overeenkomst werd ondertekend door CDA-wethouder Antoon Splinter van Bergen en door CDA-gedeputeerde Hubert
Mackus. Er wordt gestreefd naar een opbrengst van 300 megawatt aan energie. Volgens gedeputeerde Mackus is sprake van een flinke stap voorwaarts in de overgang naar een duurzame Limburgse energievoorziening als het plan doorgaat.

Lef
Mackus vindt het ook ‘van lef getuigen’ dat een relatief kleine gemeente als Bergen zich gaat inzetten voor het
energiepark. De gemeenteraad had daar begin juni groen licht voor gegeven. Zowel gemeente als provincie benadrukken dat omwonenden nauw worden betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Ook is het de bedoeling dat zij rechtstreeks gaan profiteren van de duurzame energie van het park, bijvoorbeeld via een energiecoöperatie. Maandag is er een informatiemarkt in het gemeentehuis van Bergen.

Landgoed
De provincie heeft meer dan de helft van de gronden van het landgoed in bezit die straks nodig zijn om het grote
energiepark te realiseren. Als alles volgens de verwachtingen van nu verloopt, kan medio 2022 worden begonnen met de bouw van het energiepark.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen