Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor groot energiepark bij Wells Meer

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 6:10

Het is de bedoeling dat in het gebied Wells Meer een groot energiepark komt van 400 hectare. Dat moet bestaan uit een zonnepark, windmolens en energie-opwekking via biomassa.

De gemeente Bergen en de provincie hebben woensdag een intentieverklaring ondertekend om samen te gaan werken aan een plan dat duidelijk moet maken of zo’n energiepark realiseerbaar is en zo ja op welke manier. Daarbij wordt gekeken naar de technische, financiële, ruimtelijke en maatschappelijke haalbaarheid.

Overeenkomst
De overeenkomst werd ondertekend door CDA-wethouder Antoon Splinter van Bergen en door CDA-gedeputeerde Hubert
Mackus. Er wordt gestreefd naar een opbrengst van 300 megawatt aan energie. Volgens gedeputeerde Mackus is sprake van een flinke stap voorwaarts in de overgang naar een duurzame Limburgse energievoorziening als het plan doorgaat.

Lef
Mackus vindt het ook ‘van lef getuigen’ dat een relatief kleine gemeente als Bergen zich gaat inzetten voor het
energiepark. De gemeenteraad had daar begin juni groen licht voor gegeven. Zowel gemeente als provincie benadrukken dat omwonenden nauw worden betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Ook is het de bedoeling dat zij rechtstreeks gaan profiteren van de duurzame energie van het park, bijvoorbeeld via een energiecoöperatie. Maandag is er een informatiemarkt in het gemeentehuis van Bergen.

Landgoed
De provincie heeft meer dan de helft van de gronden van het landgoed in bezit die straks nodig zijn om het grote
energiepark te realiseren. Als alles volgens de verwachtingen van nu verloopt, kan medio 2022 worden begonnen met de bouw van het energiepark.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen