Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plan voor groot energiepark bij Wells Meer

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 6:10

Het is de bedoeling dat in het gebied Wells Meer een groot energiepark komt van 400 hectare. Dat moet bestaan uit een zonnepark, windmolens en energie-opwekking via biomassa.

De gemeente Bergen en de provincie hebben woensdag een intentieverklaring ondertekend om samen te gaan werken aan een plan dat duidelijk moet maken of zo’n energiepark realiseerbaar is en zo ja op welke manier. Daarbij wordt gekeken naar de technische, financiële, ruimtelijke en maatschappelijke haalbaarheid.

Overeenkomst
De overeenkomst werd ondertekend door CDA-wethouder Antoon Splinter van Bergen en door CDA-gedeputeerde Hubert
Mackus. Er wordt gestreefd naar een opbrengst van 300 megawatt aan energie. Volgens gedeputeerde Mackus is sprake van een flinke stap voorwaarts in de overgang naar een duurzame Limburgse energievoorziening als het plan doorgaat.

Lef
Mackus vindt het ook ‘van lef getuigen’ dat een relatief kleine gemeente als Bergen zich gaat inzetten voor het
energiepark. De gemeenteraad had daar begin juni groen licht voor gegeven. Zowel gemeente als provincie benadrukken dat omwonenden nauw worden betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Ook is het de bedoeling dat zij rechtstreeks gaan profiteren van de duurzame energie van het park, bijvoorbeeld via een energiecoöperatie. Maandag is er een informatiemarkt in het gemeentehuis van Bergen.

Landgoed
De provincie heeft meer dan de helft van de gronden van het landgoed in bezit die straks nodig zijn om het grote
energiepark te realiseren. Als alles volgens de verwachtingen van nu verloopt, kan medio 2022 worden begonnen met de bouw van het energiepark.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen