Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor dubbeldeks terras op Onze Lieve Vrouweplein

Geplaatst opmaandag 11 mei 2020 - 16:31

Er ligt een plan om een terrasdek op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht te plaatsen.

Het dubbeldeks terras, met terrasruimte op de begane grond én op de eerste verdieping, is een hersenspinsel van Derlon Hotel Maastricht. Leveranciers en andere uitbaters aan het plein omarmen het plan.

Anderhalvemeterregel
"Het terrasdek biedt de uitbaters, ondanks de anderhalvemeterregel, welke wij vanzelfsprekend respecteren, alsnog een gelijk aantal zitplaatsen", zegt Sione Götte, general manager van Derlon Hotel Maastricht, in een persbericht. Verder hoopt ze met het dubbeldeks terras 'een exclusieve terrasbeleving' te creëren.

Wens
Of het terrasdek er daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. "We snappen hun wens", zegt een gemeentewoordvoerder. "Maar we moeten natuurlijk kijken of het past en überhaupt mag." Volgens de zegsman is Maastricht al een tijdje in gesprek met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over eventuele oplossingen voor horecaondernemers. "We denken graag mee waar het kan."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen