Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plan voor compostdrogerij en energiecentrale in Leudal

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 17:43

Sikes Champignons BV wil op bedrijventerrein Zevenellen in Leudal een compostdrogerij en een energiecentrale bouwen.

Het bedrijf uit Ysselsteyn heeft dit bekendgemaakt bij de gemeente.

Grote speler
Sikes is een van de grootste champignonkwekerijen ter wereld. Het bedrijf teelt, verwerkt en transporteert champignons. De compostdrogerij moet verwarmd worden met snoeihout. Nadat de compost is gedroogd, wordt deze geperst tot pellets. De energie en restwarmte wil het bedrijf voor andere doeleinden gebruiken.

Biobased agriculture
De champignonkwekerij is een van de eerste bedrijven die zich op Zevenellen wil vestigen. Het industrieterrein is aangewezen als industriepark in Midden-Limburg bedrijven die zich bezighouden met duurzame producten. Ook moet in het gebied duurzame energie worden opgewekt met innovaties op het gebied van biobased agriculture. Daarbij worden reststromen uit de landbouw - zoals mest en groenafval - verwerkt tot producten of halffabricaten. De Coöperatie 7LL heeft al eerder een vergunningaanvraag ingediend. Dit samenwerkingsverband van verschillende veeboeren uit de omgeving wil een mestverwerkingsfabriek bouwen.

De gemeente Leudal is positief over het initiatief van Sikes. Industrieterrein Zevenellen is een 35 hectare groot regionaal industrieterrein met een haven.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen