Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor compostdrogerij en energiecentrale in Leudal

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 17:43

Sikes Champignons BV wil op bedrijventerrein Zevenellen in Leudal een compostdrogerij en een energiecentrale bouwen.

Het bedrijf uit Ysselsteyn heeft dit bekendgemaakt bij de gemeente.

Grote speler
Sikes is een van de grootste champignonkwekerijen ter wereld. Het bedrijf teelt, verwerkt en transporteert champignons. De compostdrogerij moet verwarmd worden met snoeihout. Nadat de compost is gedroogd, wordt deze geperst tot pellets. De energie en restwarmte wil het bedrijf voor andere doeleinden gebruiken.

Biobased agriculture
De champignonkwekerij is een van de eerste bedrijven die zich op Zevenellen wil vestigen. Het industrieterrein is aangewezen als industriepark in Midden-Limburg bedrijven die zich bezighouden met duurzame producten. Ook moet in het gebied duurzame energie worden opgewekt met innovaties op het gebied van biobased agriculture. Daarbij worden reststromen uit de landbouw - zoals mest en groenafval - verwerkt tot producten of halffabricaten. De Coöperatie 7LL heeft al eerder een vergunningaanvraag ingediend. Dit samenwerkingsverband van verschillende veeboeren uit de omgeving wil een mestverwerkingsfabriek bouwen.

De gemeente Leudal is positief over het initiatief van Sikes. Industrieterrein Zevenellen is een 35 hectare groot regionaal industrieterrein met een haven.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen