Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan voor brug tussen Outlet en Roermondse binnenstad

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 7:40

De provincie ziet wel heil in het plan een brug te bouwen tussen de Designer Outlet en de binnenstad van Roermond. De binnenstad moet daardoor optimaal gaan profiteren van de populariteit van de outlet.

De provincie stelde onlangs vijf miljoen euro beschikbaar voor projecten in Roermond. Eén miljoen daarvan is bestemd voor een nieuwe verbinding tussen de binnenstad en de Outlet, stelt gedeputeerde Eric Geurts in De Limburger.

N280
Over enkele maanden gaat de N280 volledig op de schop. Het bestemmingsplan dat dit mogelijk moet maken, is inmiddels goedgekeurd en de gemeente is bezig met de aanbesteding van het project. Met de komst van de nieuwe N280 moeten de verkeersproblemen in de stad grotendeels opgelost zijn.

In het goedgekeurde plan verdwijnt echter de oversteek bij de kruising met de Wilhelminasingel. En er is geen alternatieve verbinding tussen de Designer Outlet en de binnenstad in het plan opgenomen. Volgens Geurts is de aanleg van een brug een goede optie.

Brug
De Roermondse wethouder Angely Waajen is echter wat terughoudender. Ze zegt in de krant dat eerst onderzocht moet worden of het überhaupt bouwtechnisch wel mogelijk is. Ook twijfelt ze over de financiële haalbaarheid.

Plan
Vorige week lanceerde Stadslab Roermond een plan voor een bijzondere brug over de nieuwe N280 op Facebook. Door de provinciale weg gedeeltelijk te verdiepen zou een stadspark over de weg aangelegd kunnen worden. Het plan oogstte op Facebook veel positieve reacties.

Volgens de gedeputeerde is een geweldig plan, maar komt het veel te laat. De aanpassingen aan het bestemmingsplan om dit initiatief te realiseren zouden voor enkele jaren vertraging zorgen. En die tijd is er niet.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winkelcentrum Roermond wellicht compacter
Nieuwe winkelstraat in Designer Outlet officieel geopend
Paaseieren
Veel Limburgse supermarkten open op Eerste Paasdag
Beste Binnenstad van Nederland: Roermond of Gouda?
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen