Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plan voor 16 windmolens in Venlo en Horst aan de Maas

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 21:19

Twee initiatiefnemers zijn van plan zestien windmolens in Venlo en Horst aan de Maas te realiseren.

Het gaat om tien stuks langs het spoor op Trade Port West en zes tussen Lottum en Melderslo.

Greenport Venlo
Etriplus is het energiebedrijf van Greenport Venlo en wil binnen vijf jaar zeven á tien windmolens plaatsen langs het spoor tussen knooppunt Zaarderheiken en de Grubbenvorsterweg en Sevenumseweg. Het bedrijf Raedthuys wil een park met zes windturbines van 124 meter hoog opzetten tussen de Horsterdijk en Losbaan. Die beoogde locatie ligt tussen Melderslo en Lottum.

Horst aan de Maas
Het initiatief van Etriplus krijgt steun van de gemeente Venlo, provincie Limburg en het gemeentebestuur van Horst aan de Maas. Acht windmolens van Etriplus moeten op het grondgebied van Venlo komen. Eén á twee stuks in Horst aan de Maas. Die laatste gemeente noemt het logisch de turbines te plaatsen in industrieel gebied Greenport waar gewerkt wordt aan duurzaamheid en innovatie. Bedrijven in Greenport gaan gebruik maken van de daar opgewekte energie.

Niet in Lottum
Het gemeentebestuur van Horst aan de Maas is minder enthousiast over het plan bij Lottum. Ze vindt dat het buitengebied met name bedoeld is voor agrarische activiteiten, groen en recreatie. Eind deze maand moet de gemeenteraad zich nog uitspreken over het beleidsplan waarin dit is vastgelegd.

35 windmolens
Als gevolg van afspraken uit het Nationaal Energieakkoord moet Limburg in 2020 beschikken over 35 windmolens. Er staan er nu acht. Iedere provincie moet helpen de doelstelling om in 2020 veertien procent van de nationale energiebehoefte duurzaam op te wekken te bereiken.

Provincie bepalen
De provincie Limburg ziet heel Noord-Limburg als plek waar windturbines geplaatst kunnen worden. Uitgezonderd beschermde natuurgebieden en het Maasdal. Als eind dit jaar niet vastligt waar de resterende 27 windmolens in Limburg komen, kan de provincie bepalen waar ze gaan staan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer onderzoek nodig naar effecten windmolenpark Venlo
Windmolens uit Kerkrade gaan naar Polen
'Limburgse molens in Duitsland'
Staatssecretaris: onderzoek naar gesjoemel met giftreinen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen