Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan: vleugel van 6 miljoen voor Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 19:54

De enige optie voor een levensvatbaar Museum van Bommel van Dam is een nieuwe vleugel aan het Limburgs Museum ter waarde van zes miljoen euro.

Dat staat in het bedrijfsplan 'Meer museum, meer bezoekers, meer synergie' voor een zelfstandig Museum van Bommel van Dam (MvBvD), dat door Limburgs Museum en de gemeente Venlo is opgesteld.

1,6 miljoen toegezegd
Venlo zou ruim 1,6 miljoen euro moeten steken in de nieuwe vleugel aan de Burgemeester van Rijnsingel ter hoogte van het Museumcafé. Met de provincie is nader overleg nodig over eerder toegezegde 750.000 euro voor een Venloos Museumkwartier.

Bezoekers
Doel is dat het aantal bezoekers aan het museum voor hedendaagste kunst na verzelfstandiging in de nieuwe vleugel meer dan verdubbelt. In 2013 waren er ruim 11.000 bezoekers, maar dat moet er 25.000 per jaar worden. Handhaven van ‘Van Bommel’ in het verouderde gebouw is volgens het plan geen structurele oplossing. Dat geldt ook voor het maken van een verbinding tussen de twee musea in het Julianapark.

Datum onhaalbaar
"Het college vindt het een goed plan en een goed vertrekpunt voor verdere uitwerking," licht cultuurwethouder Jos Teeuwen (CDA) toe. Duidelijk is wel dat verzelfstandiging per 1 januari 2016 onhaalbaar is.

Gedeputeerde Ger Koopmans vindt dat alle mogelijkheden van samenwerking moeten worden bekeken, maar sluit een ‘neen’ van de provincie niet uit. "Er ligt namelijk geen provinciale taak voor de talloze gemeentelijke musea in Limburg."

Uitgebreide informatie over het plan is te lezen in Dagblad de Limburger van vrijdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Flinke groei aantal bezoekers Bonnefantenmuseum
Inrichting van openbare ruimte werkt musea in Venlo tegen
Venlose culturele instellingen bundelen krachten
Fors tegenvallende bezoekersaantallen Limburgs Museum
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen