Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 22:01

De Venlose gemeenteraad trekt eind deze maand het bestemmingsplan voor het Veldense Adventureworld of Taurus in.

Met VVD, CDA, PvdA, VenLokaal en GroenLinks tekende zich daarvoor tijdens de voorbereidende raadsvergadering van woensdagavond een meerderheid af.

Adventurescope
De partijen steunen de visie van het Venlose College dat de uitbreiding van het bedrijf onwenselijk vindt omdat daarin ook een adventurescope (grote moderne bios) is voorzien.

Saillant; het was juist de voltallige gemeenteraad die vorig jaar - zeer tegen de zin van het college in - afdwong dat die adventurescope in het bestemmingsplan werd opgenomen.

Lees ook: Venlo: plan Taurus kan van tafel

Actuele films
In die Veldense bioscoop mochten alleen films worden gedraaid die pasten binnen het leisureconcept van Taurus. Een juridisch adviesbureau adviseerde dat dit ook juridisch haalbaar was, maar het Venlose College ziet het anders. Burgemeester en wethouders willen namelijk een verbod op actuele films en dat is juridisch niet haalbaar.

Eigenzinnig
"Door die eigenzinnigheid van het college zitten wij in deze situatie. De gemeenteraad heeft namelijk nooit om een verbod op actuele films gevraagd. Van het schrappen van het bestemmingsplan kan dan ook geen sprake zijn", betoogde D66-fractievoorzitter Frans Aerts. Hij kreeg alleen steun van SP en LokaleDemocraten.

Nu het plan officieel van tafel geveegd wordt, staat Taurus-eigenaar Heijmans na jarenlang vechten voor de uitbreiding van zijn bedrijf opnieuw met lege handen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur
Venlo: plan Taurus kan van tafel
'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen