Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan: studenten in leeg schoolgebouw Maastricht

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 6:34

Het al jaren leegstaande schoolgebouw pal naast het hoofdcomplex van ROC Leeuwenborgh in de Maastrichtse wijk Scharn is in beeld voor grootschalige studentenhuisvesting.

De Brabantse vastgoedontwikkelaar CRA wil de zuidvleugel ingrijpend verbouwen en er ruim vijftig studio’s in onderbrengen.

Onderzoek
CRA is al gestart met een onderzoek naar de financiële, ruimtelijke en markttechnische haalbaarheid van het miljoenenproject, bevestigt gemeentewoordvoerder Peter Debets.

Positief
Het stadsbestuur staat in principe positief tegenover de plannen en heeft onlangs een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar gesloten. De uitkomsten van de haalbaarheidsstudie liggen naar verwachting eind augustus op tafel. "Op basis daarvan volgt een definitief besluit", laat Debets weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studentenstad Maastricht scoort laag door strenge regels
PvdA wil weten hoeveel spookstudenten Maastricht telt
Inbraakgolf en autobranden treffen Maastrichtse wijk
Ophef over bouwplannen op voetbalvelden in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen