Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan in Roermond: orginele winkels gerund door starters

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2015 - 22:39

Een straatje met originele winkeltjes die gerund worden door starters. Dat plan heeft ondernemer Nico Meyer voor de Schoenmakerstraat in Roermond.

Meyer wil de leegstaande panden, nu eigendom van één en hetzelfde vastgoedbedrijf, overnemen en er acht tot tien winkels in realiseren.

Doorn in het oog
De straat is Meyer - vooral bekend van de gelijknamige herenmodeketen - een doorn in het oog. Ongeveer de helft van de panden staat leeg. Meyer wil in de Schoenmakerstraat hetzelfde concept toepassen als in de Marktstraat, waar hij ook diverse winkelpanden bezit. Originele winkels in sfeervolle oude gebouwen met mooie concepten.

Scherpe huurprijs
Starters kunnen er tegen een scherpe huurprijs terecht. Met zijn stichting de Meyer Foundation wil de uit Amstelveen afkomstige ondernemer starters ook coachen. Ook de Rabobank en de gemeente wil hij bij zijn initiatief betrekken.

Vaart uit centrum
De Rabo bevestigt er positief tegenover te staan. De gemeente Roermond wil nog niet reageren, aangezien er pas één gesprek heeft plaatsgevonden. Volgens Meyer, die zo’n twintig winkels in heel het land bezit, is de vaart momenteel uit het Roermondse stadscentrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

V&D Roermond gaat definitief sluiten
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Besluit over tweede kerstdag Maastricht uitgesteld
V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen