Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan om vluchtelingen snel aan werk te helpen

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 12:07

De provincie moet een plan van aanpak opstellen om de 5.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Limburg zo snel mogelijk aan betaald werk te helpen.

Het plan van aanpak moet samen met gemeenten, uitkeringsinstantie UWV en andere betrokken partijen gemaakt worden. Taallessen zijn daarbij een belangrijk onderdeel.

Bijstand
Het Limburgs Parlement nam met 35 tegen 11 stemmen een motie van het CDA waarin om zo'n plan werd gevraagd. De coalitiepartij wees erop dat de meeste van deze zogeheten statushouders momenteel in de bijstand zitten. Tegelijk is er in bepaalde sectoren juist veel vraag naar arbeidskrachten, aldus het CDA.

In de motie wordt ook uitgesproken dat in Limburg 'zonder meer niemand aan de kant mag blijven staan'.

Voorkeursbehandeling
PVV, 50Plus en Volkspartij Limburg stemden tegen. De PVV zag in de motie een voorkeursbehandeling voor statushouders. "En dat gaat er bij ons echt niet doorheen", zo zei de oppositiefractie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vluchtelingen aan werk geholpen in zorgsector
Flats van statushouders beveiligd in Blerick
Gemeenten die statushouders niet plaatsen krijgen rekening
Limburgse gemeenten zetten zich in voor statushouders
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen