Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan ‘Nonnenbos’ Roermond in ijskast

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:24

Het plan om bij het zogeheten Nonnenbos naast speeltuin Kitskensberg in Roermond een landschaps- en natuurhistorisch themapark te maken, is voorlopig van de baan.

Dat meldt de stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn. Stichtingsvoorzitter Huub Heckman laat weten dat hij in gesprekken met de gemeente Roermond, eigenaar van het bosperceel, een dusdanig gebrek aan enthousiasme voor de plannen constateerde dat van het idee van een themapark op die plek wordt afgezien.

"Als ons enthousiasme niet wordt gedeeld door de grondeigenaar, dan houdt het op. Het is jammer, want we waren al een paar jaar bezig met het bedenken van plannen voor het betreffende gebied."

De stichting had onder meer de bouw van een uitkijktoren in gedachte met daarbij informatie over de geschiedenis van het gebied.

'Onvoldoende draagvlak'
Wethouder Raja Fick-Moussaoui (VVD, Natuur en Landschap) laat weten dat de plannen van de stichting niet geschikt waren voor het betreffende gebied. "Het gaat om een mooi, ecologisch gebiedje. Hun plannen waren echter dusdanig ingrijpend in de natuur dat we er niet mee akkoord konden gaan. Ook constateerden wij dat er in de buurt niet voldoende draagvlak voor was."

Plannen
De stichting richt zich inmiddels op het ontwikkelen van een ander bosgebied, een stuk verderop. Heckman: "We zijn nu aan het broeden op plannen voor het Sint Jozefbos aan de Heinsbergerweg, gelegen achter het klooster van de Broeders van Liefde en tevens hun eigendom. Volgens ons liggen er aardig wat kansen met betrekking tot dat gebied. Je zou kunnen denken aan het maken van een bezoekerscentrum in het klooster, met daarachter in de natuur een meditatiepad, een leerpad voor scholieren of een belevingsbos. Daarom gaan we de komende tijd met verschillende partijen in gesprek om te brainstormen over ideeën. Er zijn legio mogelijkheden wat ons betreft."

De wethouder laat weten dat de gemeente op dit moment soortgelijke plannen heeft en met verschillende grondeigenaren in gesprek is om het betreffende gebied toegankelijk te maken middels het aanleggen van een wandelpad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
Magic World of Lights licht tipje van de sluier op
Roermond krijgt trampolinepark en voetbalhal
Roermonds bedrijf beprint caravanpanelen
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen