Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Plan ‘Nonnenbos’ Roermond in ijskast

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:24

Het plan om bij het zogeheten Nonnenbos naast speeltuin Kitskensberg in Roermond een landschaps- en natuurhistorisch themapark te maken, is voorlopig van de baan.

Dat meldt de stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn. Stichtingsvoorzitter Huub Heckman laat weten dat hij in gesprekken met de gemeente Roermond, eigenaar van het bosperceel, een dusdanig gebrek aan enthousiasme voor de plannen constateerde dat van het idee van een themapark op die plek wordt afgezien.

"Als ons enthousiasme niet wordt gedeeld door de grondeigenaar, dan houdt het op. Het is jammer, want we waren al een paar jaar bezig met het bedenken van plannen voor het betreffende gebied."

De stichting had onder meer de bouw van een uitkijktoren in gedachte met daarbij informatie over de geschiedenis van het gebied.

'Onvoldoende draagvlak'
Wethouder Raja Fick-Moussaoui (VVD, Natuur en Landschap) laat weten dat de plannen van de stichting niet geschikt waren voor het betreffende gebied. "Het gaat om een mooi, ecologisch gebiedje. Hun plannen waren echter dusdanig ingrijpend in de natuur dat we er niet mee akkoord konden gaan. Ook constateerden wij dat er in de buurt niet voldoende draagvlak voor was."

Plannen
De stichting richt zich inmiddels op het ontwikkelen van een ander bosgebied, een stuk verderop. Heckman: "We zijn nu aan het broeden op plannen voor het Sint Jozefbos aan de Heinsbergerweg, gelegen achter het klooster van de Broeders van Liefde en tevens hun eigendom. Volgens ons liggen er aardig wat kansen met betrekking tot dat gebied. Je zou kunnen denken aan het maken van een bezoekerscentrum in het klooster, met daarachter in de natuur een meditatiepad, een leerpad voor scholieren of een belevingsbos. Daarom gaan we de komende tijd met verschillende partijen in gesprek om te brainstormen over ideeën. Er zijn legio mogelijkheden wat ons betreft."

De wethouder laat weten dat de gemeente op dit moment soortgelijke plannen heeft en met verschillende grondeigenaren in gesprek is om het betreffende gebied toegankelijk te maken middels het aanleggen van een wandelpad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
Magic World of Lights licht tipje van de sluier op
Roermond krijgt trampolinepark en voetbalhal
Roermonds bedrijf beprint caravanpanelen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen