Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan ‘Nonnenbos’ Roermond in ijskast

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:24

Het plan om bij het zogeheten Nonnenbos naast speeltuin Kitskensberg in Roermond een landschaps- en natuurhistorisch themapark te maken, is voorlopig van de baan.

Dat meldt de stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn. Stichtingsvoorzitter Huub Heckman laat weten dat hij in gesprekken met de gemeente Roermond, eigenaar van het bosperceel, een dusdanig gebrek aan enthousiasme voor de plannen constateerde dat van het idee van een themapark op die plek wordt afgezien.

"Als ons enthousiasme niet wordt gedeeld door de grondeigenaar, dan houdt het op. Het is jammer, want we waren al een paar jaar bezig met het bedenken van plannen voor het betreffende gebied."

De stichting had onder meer de bouw van een uitkijktoren in gedachte met daarbij informatie over de geschiedenis van het gebied.

'Onvoldoende draagvlak'
Wethouder Raja Fick-Moussaoui (VVD, Natuur en Landschap) laat weten dat de plannen van de stichting niet geschikt waren voor het betreffende gebied. "Het gaat om een mooi, ecologisch gebiedje. Hun plannen waren echter dusdanig ingrijpend in de natuur dat we er niet mee akkoord konden gaan. Ook constateerden wij dat er in de buurt niet voldoende draagvlak voor was."

Plannen
De stichting richt zich inmiddels op het ontwikkelen van een ander bosgebied, een stuk verderop. Heckman: "We zijn nu aan het broeden op plannen voor het Sint Jozefbos aan de Heinsbergerweg, gelegen achter het klooster van de Broeders van Liefde en tevens hun eigendom. Volgens ons liggen er aardig wat kansen met betrekking tot dat gebied. Je zou kunnen denken aan het maken van een bezoekerscentrum in het klooster, met daarachter in de natuur een meditatiepad, een leerpad voor scholieren of een belevingsbos. Daarom gaan we de komende tijd met verschillende partijen in gesprek om te brainstormen over ideeën. Er zijn legio mogelijkheden wat ons betreft."

De wethouder laat weten dat de gemeente op dit moment soortgelijke plannen heeft en met verschillende grondeigenaren in gesprek is om het betreffende gebied toegankelijk te maken middels het aanleggen van een wandelpad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
Magic World of Lights licht tipje van de sluier op
Roermond krijgt trampolinepark en voetbalhal
Roermonds bedrijf beprint caravanpanelen
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen