Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan ‘Nonnenbos’ Roermond in ijskast

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:24

Het plan om bij het zogeheten Nonnenbos naast speeltuin Kitskensberg in Roermond een landschaps- en natuurhistorisch themapark te maken, is voorlopig van de baan.

Dat meldt de stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn. Stichtingsvoorzitter Huub Heckman laat weten dat hij in gesprekken met de gemeente Roermond, eigenaar van het bosperceel, een dusdanig gebrek aan enthousiasme voor de plannen constateerde dat van het idee van een themapark op die plek wordt afgezien.

"Als ons enthousiasme niet wordt gedeeld door de grondeigenaar, dan houdt het op. Het is jammer, want we waren al een paar jaar bezig met het bedenken van plannen voor het betreffende gebied."

De stichting had onder meer de bouw van een uitkijktoren in gedachte met daarbij informatie over de geschiedenis van het gebied.

'Onvoldoende draagvlak'
Wethouder Raja Fick-Moussaoui (VVD, Natuur en Landschap) laat weten dat de plannen van de stichting niet geschikt waren voor het betreffende gebied. "Het gaat om een mooi, ecologisch gebiedje. Hun plannen waren echter dusdanig ingrijpend in de natuur dat we er niet mee akkoord konden gaan. Ook constateerden wij dat er in de buurt niet voldoende draagvlak voor was."

Plannen
De stichting richt zich inmiddels op het ontwikkelen van een ander bosgebied, een stuk verderop. Heckman: "We zijn nu aan het broeden op plannen voor het Sint Jozefbos aan de Heinsbergerweg, gelegen achter het klooster van de Broeders van Liefde en tevens hun eigendom. Volgens ons liggen er aardig wat kansen met betrekking tot dat gebied. Je zou kunnen denken aan het maken van een bezoekerscentrum in het klooster, met daarachter in de natuur een meditatiepad, een leerpad voor scholieren of een belevingsbos. Daarom gaan we de komende tijd met verschillende partijen in gesprek om te brainstormen over ideeën. Er zijn legio mogelijkheden wat ons betreft."

De wethouder laat weten dat de gemeente op dit moment soortgelijke plannen heeft en met verschillende grondeigenaren in gesprek is om het betreffende gebied toegankelijk te maken middels het aanleggen van een wandelpad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Pretpark Yumble Roermond gaat alweer dicht'
Roermond krijgt trampolinepark en voetbalhal
Campagne moet extra cruiseschepen naar Roermond lokken
Solar voegt vier nieuwe namen aan affiche toe
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen